GO'

Medina om svær tid: - Jeg kunne ikke magte det mere

Den danske sangerinde er klar med sin nye single 'Skyttegrav', men der er en grund til, at den først kommer nu.

Medina har været tæt på at kaste håndklædet i ringen og sige farvel til sangkarrieren.

- Jeg kunne simpelthen ikke klare alt det uretfærdige, jeg syntes, der skete. Og som jeg ikke følte, jeg fortjente, siger den 35-årige sangerinde i 'Go' morgen Danmark' tirsdag.

For tilbage i 2016 havde Medina følelsen af, at det hele ramlede.

Aflyst turné og debat i medierne

Sangerinden kommer ikke selv med konkrete eksempler i interviewet, men nævner, hvordan det påvirker hende, når der bliver skrevet ting, som ikke er rigtige.

Det år havnede Medina også i modvind i offentligheden en række gange.

Hun fik eksempelvis en hård medfart af anmelderne for sit engelsksprogede album, og hun måtte aflyse samtlige seks koncerter af sin Tysklandsturné nogle måneder senere.

I august blev Medina mødt af hadefulde kommentarer fra brugere på de sociale medier om, hvorvidt hun udnyttede flygtningekrisen, da hun i et tv-program besøgte en flygtningelejr.

Samme år blev hun tildelt en ærespris ved Danish Music Awards, og det udløste debat om berettigelsen,

På den røde løber inden prisuddelingen det år sagde Medina, at hun mente, at medierne behandlede folk dårligt og uærligt:

- Medierne gav mig lyst til at stoppe min karriere. Jeg synes ikke, at det er værd at blive mobbet på landsplan, lige meget hvad man gør.

- Men det siger også en masse om dem, der klikker på rigtig, rigtig negative overskrifter, lød det dengang fra sangerinden.

Svært for en sensitiv sjæl

Gennem sin karriere har sangerinden oplevet, at der er blevet skrevet en masse om hende.

Hun har tidligere fortalt BT, at en usand historie kunne være, at hun har været "divaagtig" på et fly, som hun aldrig har været på.

- Rigtig mange tror på alt det, de læser. Det kan være svært for en sensitiv sjæl som mig at forstå, så det har været en stor 'krig' for mig, og det er stadig noget, jeg er ved at lære. Men jeg er heldigvis på den anden side nu, siger hun i 'Go' morgen Danmark'.

Krigsmetaforen skyldes, at sangerinden er i studiet for at snakke om og optræde med sin nye single 'Skyttegrav', der netop handler om emnet.

Sangerinden er i 'Go' morgen Danmark' for at optræde med sin nye single. Video: Maria Thuesen Bleeg

Kunne ikke magte det

Medina skrev faktisk 'Skyttegrav' for flere år siden, men først nu føler hun sig klar til at sende den på gaden.

- Hvis du spurgte mig i 2016, hvor jeg næsten var ved at droppe hele min karriere, fordi jeg ikke kunne magte det mere, havde jeg ikke været i stand til at spille den. Så var jeg brudt fuldstændig ned, siger hun.

- For mig handler det om at acceptere, at der er ting, jeg ikke kan lave om på. Jeg kan ikke rende og blive skuffet over, at andre ikke behandler mig, som jeg gerne vil behandles, og som jeg behandler andre.

Så var jeg brudt fuldstændig ned

Medina, sangerinde

Sangerinden valgte som bekendt at fortsætte med musikken, og hun takker sin musikfamilie, sin egen familie og veninderne for det. Men det har taget sin tid at komme ovenpå igen.

- Jeg dealer stadig med det, men jeg er på den positive side og elsker mit liv - og det har jeg jo altid gjort.

Hvem er med i skyttegraven?

Sangen 'Skyttegrav' handler om, hvem der står ved ens side, når kuglerne flyver.

Alle oplever følelsen af at blive beskudt, forklarer Medina - eksempelvis hvis man oplever mobning, men også hvis en sygdom angriber.

- Jeg skrev den på et tidspunkt (omkring 2013-2014, red.), lige inden der skete en masse ting. Men den handler om at ligge i en skyttegrav og føle sig beskudt. Og nærmest føle, at man er i krig, siger hun.

- Ligger man der alene, eller vil din partner - eller kommende partner - blive der med dig eller forlade dig i troen på, at det, de andre siger, er rigtigt.