Underholdning

Turboweekend siger stop

De fire mænd bag rockbandet Turboweekend går i opløsning efter deres kommende forårsturné.

Efter 12 år og fire album har det danske rockband Turboweekend valgt at indstille karrieren.

Det skriver bandets fire medlemmer, Martin Øhlers Petersen, Silas Bjerregaard, Morten Køie og Anders Møller, i et opslag på Facebook.

Bandet har tidligere annonceret en forårsturné med 15 koncerter rundt om i landet, og det kommer nu til at blive bandets afskedsturné med sidste koncert i Holbæk den 5. maj.

Takker publikum

I opslaget takker Turboweekend deres fans for den store opbakning, de har mødt på deres utallige koncerter, men de gør det også klart, at bandet har udtjent sin værnepligt.

- Vi mærker nu, at bandet har spillet sin rolle. Derfor efterlader vi musikken hos jer og håber, at I vil passe på den. For os er det på tide at rykke videre, og vi glæder os hver især til nye horisonter og nye udfordringer, skriver de i opslaget.

Hvad de nye udfordringer lyder på, har de fire bandmedlemmer endnu ikke offentliggjort, men de lover, at fokus indtil videre er på Turboweekend.

- Men først glæder vi os til at se flest muligt af jer en sidste gang. Det er på scenen, sammen med vores publikum, at vi har det allerbedst, og vi kommer til at lægge alle vores kræfter og al vores kærlighed i denne sidste tour, lyder det.

Faste gæster på Smukfest

Turboweekend har de sidste 12 år spillet synthesizer-rock og er blandt andet kendt for sangen ’Trouble Is’, som har vundet en Gaffa-pris for ’Årets Hit’, og som lå nummer ét på hitlisterne i en række lande.

Den verdenskendte hollandske DJ Tiësto har også udgivet et remix af hittet.

Turboweekend optræder live med en akustisk version af nummeret "Trouble Is".

De seneste 10 år har Turboweekend desuden været faste gæster på Smukfest, hvor de har spillet hvert eneste år. Men fremover må festivalen altså klare sig uden det danske band, som bliver opløst i begyndelsen af maj.