Årgang 0

Det vil deltagerne fra 'Årgang 0' lave i fremtiden

Christian, Rachel og Stephanie fra 'Årgang 0' har store planer for deres fremtid.

Det kan være svært at vide, hvad man gerne vil uddanne sig til, når man er teenager.

Sådan har det også været for deltagerne i dokumentarserien 'Årgang 0'.

Tidligere har svaret lydt på 'advokat' fra Christian Elhauge, mens Stephanie van der Watt ønskede at søge ind på tilrettelæggeruddannelsen eller at blive journalist.

Men nu har spørgsmålene om drømme fået nye svar.

Det fortæller Rachel Ellebye, Stephanie van der Watt og Christian Elhauge tirsdag i en livechat på TV 2 og TV 2s Facebookside.

Fakta om 'Årgang 0'

Produktionsselskabet Easy Film fik over 300 henvendelser, da man i 1999 søgte efter ”gravide” familier, som ville have deres liv skildret på tv i de næste 18 år.

Fem familier blev udvalgt og havde kun dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

’Årgang 0’ følger børnene til de bliver voksne, og er samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro. I 2016 trak Emma fra Tarm sig fra serien.

17-årige Christian Elhauge, som til dagligt går i 2. g. på Marselisborg Gymnasium, har to idéer.

- Enten tager jeg et sabbatår, hvor jeg gerne vil ud at rejse. Ellers kunne jeg godt overveje at læse økonomi, siger han.

- Men jeg er overhovedet ikke sikker endnu, og jeg tror ikke, jeg finder ud af det før i 3.g.

Rolle som storesøster giver inspiration

I flere år har Stephanie van der Watt flirtet med tanken om at blive journalist.

Hun har været i praktik hos avisen Metroxpress, og hun var i sin 9. klasses skolepraktik i TV 2s kommunikationsafdeling. Her fik hun lov at se, hvordan journalister og fotografer arbejder. Men selvom oplevelsen gjorde et stort indtryk på hende, er journalistik ikke længere på hendes ønskeliste.

Stephanie van der Watt er vokset op med fem mindre søskende, og det er hendes rolle som storesøster, der har inspireret hende til den fremtidige plan.

- Jeg har altid haft med børn at gøre, så jeg tænker, at det skal jeg også i fremtiden. Lige nu står den mellem, om jeg skal blive pædagog eller folkeskolelærer.

Menneskerettighedsadvokat, journalist eller lærer

Også apotekerdatteren fra Sønderjylland har drømt om at blive journalist.

Selvom uddannelsen fortsat er en del af hendes planer for fremtiden, har nogle andre muligheder overhalet drømmen. 17-årige Rachel Ellebye, som i øjeblikket bor på en kostskole i Birkerød, overvejer nemlig at blive menneskerettighedsadvokat.

- Måske vil jeg starte på jura her i Danmark, men jeg har også hørt, at der skulle være en god menneskerettighedsskole i Utrecht i Holland, fortæller hun i live-chatten.

- Eller også vil jeg måske læse til lærer på en international skole. Jeg kan godt lide at dele ud af min viden, og så er jeg vild med det internationale miljø.

Men inden Rachel Ellebye vil kaste sig over uddannelsesbøgerne, vil hun efter gymnasiet holde et sabbatår eller to.

- Jeg har overhovedet ikke travlt, siger hun.