GO'

Michéle Bellaiche blev overrasket i sin sidste 'Go' aften Danmark'

Den 45-årige tv-vært stopper, fordi hun vil have tid til at kaste sig over nye idéer, der konstant presser sig på.

Michéle Bellaiche har sagt "Go' aften Danmark" for sidste gang.  

Efter 11 år i stolen stopper den populære tv-vært på TV 2-programmet, og det gik ikke ubemærket hen i onsdagens udsendelse.

Hun blev overrasket af værtskollegaen Jes Dorph, der medbragte et videobånd fra Bellaiches allerførste 'Go' aften Danmark'-udsendelse og rosende hilsner fra en række kendte ansigter, der har været enten hendes kollegaer eller gæster på skærmen. 

Rørt til tårer

Blandt hilsnerne gemte der sig ord fra blandt andre Anders Breinholt, Cecilie Frøkjær, Ida Wohlert, Morten Resen og Mikkel Beha. 

- En af de gode ting ved at være på besøg hos dig er, at man føler sig i urimeligt godt selskab, lød det eksempelvis fra Anders Breinholt, mens Ida Wohlert roste Michéle Bellaiches evne til at være sig selv på skærmen. 

- Man får simpelthen det, man ser. Det må være den fineste kompliment som tv-vært. At man er sig selv. Og det er du virkelig, forklarede hun. 

Og den seance overraskede den populære tv-vært, der havde svært ved at holde tårerne tilbage, som udsendelsen lakkede mod enden. 

- Jeg blev ret rørt over den anerkendelse, jeg fik fra mine kolleger. Jeg kan godt mærke, at vi godt kan lide hinanden til daglig, men når der pludselig bliver sat ord på, så er det alligevel stort, sagde hun efter udsendelsen til TV 2.

Sluttede uden kontrol

Hun plejer at vide lige præcis, hvad der skal ske fra live-udsendelsens start til slut, men hendes sidste dag i værtsstolen var anderledes. Her havde hun blot fået at vide, at hun ikke skulle bekymre sig om de sidste fire minutter.

- Det var dem, jeg var ved at dø over. Fire minutter, hvor jeg overhovedet ikke anede, hvad der skulle ske, siger hun.

- Jes var så lige 10 sekunder forsinket, da han skulle komme ind til mig. Og der havde jeg det, som om jeg kom ud i aquaplaning, hvor man ikke har kontrol over noget, griner hun.

Ønsker sig mere frihed

Michéle Bellaiche har været tilknyttet TV 2 siden 1998, hvor hun blandt andet har været nyhedsvært og lavet 'Station 2', før hun i 2006 begyndte som vært på 'Go' aften Danmark'. 

Den 8. januar offentliggjorde hun dog beslutningen om at stoppe. Det skete i et Instagram-opslag, hvor hun gjorde status over 2017. 

- Det blev året, hvor jeg efter mange overvejelser har besluttet, at jeg i slutningen af måneden giver slip på et job, jeg har elsket og brændt for i 11 år: 'Go’ aften Danmark', skrev hun dengang.

- Årsagen er simpel: Jeg har en stærk lyst til at blive mere fri og kaste mig ud i nye udfordringer og samarbejder og få tid til at gøre noget ved de idéer, der konstant presser på i mit hoved for at få lov til at udfolde sig, lød det i opslaget.

- Gud, jeg har været her i lang tid

Men til trods for, at værten har haft tid til at forberede sig på sit farvel, var det alligevel først under hendes allersidste udsendelse, at tingene blev sat i perspektiv.

Her så hun også et klip fra sin allerførste 'Go' aften Danmark'-udsendelse tilbage i 2006.

Den 8. september 2006 lavede Michéle Bellaiche 'Go' aften Danmark' for allerførste gang. Video: Nanna Jakobsgaard Nielsen

- Da jeg startede på 'Go' aften' var min søn fire og en halv måned – jeg havde ham på armen, da jeg var til jobsamtale, kan jeg huske. Nu er han 11,5. Og det er jo først dér, det egentlig går op for en – når man ser gamle klip – at Gud, jeg har sgu alligevel været her i lang tid, forklarer hun.

- Men der er også en grund til, at jeg har været der så længe. Det er jo et helt unikt job, hvor man får lov til at møde mange mennesker, lige fra Dalai Lama til helt almindelige danskere med en vild historie, som man aldrig ville have mødt i andre jobs. Det har formet mig som menneske.

Vender tilbage til Oscar Night

Dog betyder afskeden med 'Go' aften Danmark' ikke farvel til TV 2. Michéle Bellaiche er nu tilknyttet TV 2 på en fast freelanceaftale, hvor hun i første omgang vender tilbage natten mellem den 3. og 4. marts for at dække den årlige Oscar-uddeling.

- Allerede fra i morgen går jeg i gang med at forberede det for fulde gardiner, siger hun.

Nedenfor ses et galleri fra 2016, hvor Michéle Bellaiche kunne fejre 10-årsjubilæum på 'Go' aften Danmark'.

Derudover har hun sagt ja til en række weekendvagter på ‘Go’ morgen Danmark’ fra marts måned.

- Jeg kommer på den måde til at være i det koncept, som jeg så godt kan lide med live-fjernsyn, og at møde mange forskellige mennesker. Det bliver bare i meget mindre omfang, og det er rigtig fint, understreger hun, for så har hun tid til at udvikle sine idéer til nye projekter.

- Hvis ikke jeg giver mig selv noget tid, så får jeg det ikke gjort, og det vil jeg gerne prøve, siger hun.

Felix Smith bliver ny vært på 'Go' aften Danmark' fra den 1. februar.