Badehotellet

Se første scene fra 'Badehotellet' - måtte droppe optagelse på grund af storm

12. februar og premieren på 'Badehotellet' sæson fem nærmer sig med hastige skridt.

Alt er både ved det gamle og fuldstændigt nyt, når sommeren 1932 rammer den jyske kyst og Andersens badehotel får besøg af gæsterne fra København.

Mens premieren langsomt, men sikkert nærmer sig, kan du lune dig på en netop frigivet scene fra den nye sæson. 

Det er tidligere kommet frem, at et nyt par, Molin-parret, tjekker ind på hotellet og vender op og ned på de faste gæsters ferie. Særligt charmøren Edward Weyse, som spilles af Jens Jacob Tychsen, har et godt øje til Alma Molin, og du kan se deres første møde i klippet herover.

Alma Molin og hendes mand August spilles af den dansk/svenske skuespillerinde Lisa Werlinder og danske Søren Sætter-Lassen. 

Sommer og storm

Den danske sommer er lige så lunefuld som humøret hos de småexcentriske gæster. Selvom vejret i 'Badehotellet' altid er sommerligt, så er det ikke altid tilfældet under optagelserne. 

Det måtte 'Badehotellet'-debutanten Lisa Werlinder erkende, da hun skulle optage en scene på stranden med Jens Jacob Tychsen.

FAKTA OM 'BADEHOTELLET'

Serien blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive en af de mest sete serier i TV 2s historie. Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland. Hver sommer myldrer en gruppe velstillede stamgæster til hotellet i håbet om at komme væk fra hverdagens trummerum. 

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

I scenen står Alma Molin i vandkanten og kigger ud over Vesterhavet, da Edward Weyse kommer ned til hende fra klitterne. 

- Der var storm og så koldt, da vi indspillede den scene på stranden. Jeg skulle have hat på, og den var sat godt fast med nåle på grund af blæsten, men jeg var alligevel også nødt til at holde et godt greb i den hele dagen, da den ellers blæste væk, fortæller Lisa Werlinder til TV 2. 

Se scenen i traileren herunder:

Den populære serie vender tilbage 12. februar. Video: Alexander Klemp

Det var også meningen, at Edward Weyse skulle springe i bølgerne i samme scene, men det var simpelthen for koldt og farligt vejr til at gøre det den dag. 

- Det er faktisk optaget en anden dag, hvor han springer i havet. Ellers var det for farligt, fortæller hun.

'Badehotellet' sæson fem har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag den 12. februar klokken 20.00. På TV 2 PLAY kan du se både afsnit 1 og 2 på premieredagen.