Danmark har talent

Kvinde imponerer med pole dance på tv: - Det bedste i alle sæsoner

Pole dance får dig til at elske din krop, siger den tidligere verdensmester, som nu stiller op i 'Danmark har talent'.

Iklædt en hudfarvet dragt høster 27-årige Anastasia Skukhtorova ros for sine akrobatiske evner under sin audition, der bliver vist lørdag aften i 'Danmark har talent'.

Faktisk så meget, at dommer Cecilie Lassen, der har en baggrund som balletdanser, må konstatere: 

- Det var virkelig, virkelig lækkert. Jeg vil gå så langt som at sige, at det er det bedste 'pole', vi har set i det her program i alle sæsoner.

Se allerede nu en bid af Anastasia Skukhtorovas audition i talentprogrammet i videoen øverst på siden. 

Får dig til at elske din krop

Den 27-årige akrobat kommer fra Rusland, og selv om hun er velkendt i pole dance-kredse, ved de færreste danskere nok, hvem hun er, eller at hun bor i København. 

Hun har dog været nervøs for at stille op i programmet af en bestemt årsag - dommerne.

Pole dance kræver styrke, øvelse og gentagelser. Da Anastasia begyndte, måtte hun øve sig i en måned, før hun kunne løfte sig op i pælen og der gik to måneder, før hun kunne vende hovedet nedad.

- Jeg havde hørt, at de tidligere har været ret hårde overfor andre poledansere i programmet. Men da jeg hørte så fine ord fra Cecilie, smeltede mit hjerte. Jeg blev virkelig rørt og beæret, siger hun. 

Siden 2008 har Anastasia Skukhtorova været bidt af performancekunsten, der kombinerer dans og akrobatik omkring en lodret pæl. 

- Jeg kan godt lide, at det udfordrer dig. Der er altid noget, man kan lære, siger hun og forklarer, at der er flere variationer af pole dance.

Det kan udøves som en sport eller bruges som træning, som mange gør det i dag, men man kan også tage hæle på og gøre det til en eksotisk dans. 

- Der er plads til alle uanset form og alder. Pole dance giver dig selvtillid, og det får dig til at elske din krop, siger hun.

Vil bryde fordomme

Anastasia stiller samtidig op i programmet, fordi hun gerne vil bryde nogle af de fordomme, hun oplever, der kan være forbundet med passionen.

- Jeg håber, at folk ser pole dance som en kunst og en smuk form for dans. 

I 2013 vandt Anastasia Skukhtorova VM i pole dance i Brasiliens hovedstad, Rio de Janeiro. Se den dans, der sikrede hende titlen, lige her: 

Anastasia Skukhtorova deltog i den russiske version af talentprogrammet i 2013, men måtte springe fra før live showet af private årsager. Nu er hun klar til at prøve lykken igen. 

- Jeg bor i Danmark nu og vil gerne vise, hvordan jeg ser pole dance, overfor denne - for mig - nye del af verden. 

Det er det bedste pole, vi har set i det her program i alle sæsoner

Cecilie Lassen, 'Danmark har talent'-dommer

Anastasia Skukhtorova har boet i København i halvandet år, og hun taler derfor hovedsageligt engelsk, men øver sig på det danske.

Faldt pladask for hende

Hun flyttede hertil, fordi hun forelskede sig i en dansk sportsudøver for to et halvt år siden. Anastasia er nemlig kæreste med Martin Coops, som er ekspert indenfor den fysiske disciplin parkour.

Et akrobatisk par - Anastasia Skukhtorova og Martin Coops.

- Jeg faldt pladask for hende første gang, jeg så hende optræde. Hun er så dygtig og lever sig så meget ind i sin performance, at man glemmer tid og sted, siger Martin Coops. 

Han har også selv prøvet at være med i et talentprogram. I 2006 vandt han 'Scenen er din' sammen med Team JiYo. Han husker selv, at han følte, der var meget på spil og derfor først bagefter kunne slappe rigtigt af igen.

Derfor er hans bedste råd, at hun husker at nyde oplevelsen i nuet. 

- Jeg håber, hun får en uforglemmelig oplevelse, hvor hun får mulighed for at vise Danmark, hvor smukt, skrøbeligt og kunstnerisk pole dance kan være. 

Mød Anastasia og de andre talenter i 'Danmark har talent' lørdag klokken 20 på TV 2 - eller gense tidligere programmer på TV 2 PLAY.