Janni og Lasse i studiet for sidste gang: - Hold kæft, hvor har vi grint sammen

Det var slet ikke meningen, at Janni Pedersen og Lasse Sjørslev skulle have været et fast makkerpar.

I knap fem år har man næsten ikke kunnet sige Janni uden også at sige Lasse. 

Værtsparret Janni Pedersen og Lasse Sjørslev har i løbet af de fem år, de har tonet frem på skærmen sammen, vundet mange hjerter med deres muntre pingpong. Først fra morgenfladen TV 2 NEWS og siden sidste år på eftermiddagsprogrammet 'NEWS & Co.'. Men nu er det slut.

Janni og Lasse

Hun er 49 år, han er 43. 

Hun er vært på TV 2 News og ’Station 2’. Han er fra februar vært på '19 Nyhederne'.

Hun har i mange år også dækket krimi, rets- og terrorsager. Han vil stadig fortsætte som vært på det politiske program ’Bezzerwisser’ på TV 2 News ved siden af sin tjans som nyhedsvært.

Fra februar toner Lasse Sjørslev frem som nyhedsvært på '19 Nyhederne', og det betyder, for nu, et farvel til en ganske særlig kollega. 

- Hvor skal vi starte henne, Janni P?, griner han, da han bliver spurgt, hvad hans farvel betyder for ham.  

- Vi har fandme haft det sjovt. Hold kæft, hvor har vi grint sammen. Også i pauserne, lyder det fra Janni Pedersen. 

Glemte at han var på

Sammen har de - ud over at have dækket et hav af breaking-situationer og benhårde nyheder - grædt af grin på skærmen, været faste gæster i 'Natholdet' og fået overskriften soulmates i danske ugeblade. De har sågar fået deres egen sang med titlen 'Janni & Lasse'.   

Men det hele skulle egentlig slet ikke have været. For Janni Pedersen var blot afløser på TV 2 NEWS sammen med Lasse Sjørslev, da de og holdet bag opdagede, at de to værter havde en helt speciel kemi.

Derfor lykkedes det produktionen at overtale Janni Pedersen til at blive på den morgenflade, som de fra 2013 til 2017 har dækket sammen. Til begges held. 

- Vi har gjort sindssygt meget ud af, at det skulle være sjovt at møde ind. Man kan simpelthen ikke komme igennem morgenfladen uden at have det sjovt. Og når vi kom ind i studiet, havde vi haft den seriøse mine på, lige indtil det krakelerede lidt. Og så var vi jo så gode venner, at vi jo ikke rigtig kunne styre det, fortæller Lasse Sjørslev. 

- Nogle gange kunne man nærmest glemme, at man var i fjernsynet.

Tak til Janni P. for fem gode og crazy år i studiet sammen. Det har først og fremmest været en fest! Idag laver vi...

Posted by Lasse Sjørslev on Tuesday, January 23, 2018

- Jeg har tudet af nu

Janni Pedersen lægger ikke skjul på, at hun kommer til at savne 'Lasse-drengen', som hun kalder sin medvært. I et Instagram-opslag fra december, hvor det blev offentliggjort, at Lasse Sjørslev nu rykkede videre, skrev hun:

- Jeg har tudet af nu, min ven. Alt er godt. Afsted med dig.

A post shared by Janni Pedersen (@japitv2) on

Men på duoens sidste dag i vante rammer har hun alligevel svært ved at holde tårerne tilbage.

- Jeg kender nærmest Lasse lige så godt, som jeg kender min mand. Det er fandme underligt at være så tæt på et menneske i en arbejdssituation, lyder det fra Janni.

- Da vi blev sat sammen, tror jeg klart, der var et formål med det. Jeg skulle måske sætte lidt spræl i Lasse, og Lasse skulle måske få mig til at være lidt mere moderat ind i mellem. Og her den anden dag sagde min mand det meget sjovt: "Hvis nu I var klovne, var du klovnen med den røde næse, og Lasse den hvide. Det er det, I har kunnet".

Vender tilbage

Begge glæder de sig dog også til det, der venter. Janni Pedersen får fra februar selskab af Troels Mylenberg i 'News & Co.', mens Lasse Sjørslev rykker ind på en scene, hvor han håber på at lave markant færre af de brølere, 'Natholdet' ofte har taget op.

- Hvis vi skal være helt ærlige, så skal vi sende en stor tak til 'Natholdet'. De har lavet meget sjov med os – men på en kærlig og dejlig måde. Det er dem, der fik brandet os som Janni og Lasse, siger han.

NEWS fylder 10 år. Derfor har Lasse fundet gamle klip frem til Janni, der også har en overraskelse med.

De understreger dog også, at selvom "Janni og Lasse" officielt har sendt deres sidste program sammen onsdag, så er der aldrig tale om et farvel.

- Vi kommer til at dukke op til de store begivenheder sammen. Det ved vi i hvert fald, siger Janni Pedersen.

Se værterne tage afsked med hinanden i videoen i toppen af artiklen, eller dyk ned i nogle af 'Natholdet's yndlingsbrølere med værtsparret her:

Best of 'Janni & Lasse'
Ni eksempler på, hvorfor Natholdet elsker Janni & Lasse