Danmark har talent

Nu spiller 11-årig Talent-vinder i band med granvoksne rockmusikere

'Danmark har talent'-vinderen slår stadig løs på trommerne. Snart skal hun i et lydstudie for at indspille med sit band.

Det vrimlede med folk i hjemmet i Viborg en kølig januardag. 

Johanne Astrid Poulsen skulle for nylig medvirke i en reklamefilm, og 12 mand fra et større svensk-finsk tøjfirma havde derfor gjort deres indtog i huset, hvor den unge trommeslager bor med sin familie.

Reklamen handler om forskellige børnetalenter, og derfor sagde familien Poulsen undtagelsesvist ja til, at Johanne Astrid kunne medvirke.

- De filmede hele dagen, og jeg fik også noget af tøjet, som jeg blev rigtig glad for, siger den 11-årige trommeentusiast.

Det er blot et eksempel på, hvor travlt Johanne Astrid har haft det, siden guldkonfettien regnede ned over hende efter afgørelsen på 'Danmark har talent'-finalen sidste år. 

Johanne Astrid bliver her gjort klar til optagelserne for tøjfirmaet. Reklamen vil dog ikke blive vist i Danmark.

Har virkelig rykket sig

Johanne Astrid bruger fortsat to-tre timer om dagen på at spille trommer, og en del af de penge, hun nu tjener på sin passion, bliver brugt på at forbedre sig.

Også præmiesummen fra tv-konkurrencen er gået til undervisning og trommegear.

- Jeg kan mærke, at jeg virkelig har rykket mig det seneste år. Der er ting, jeg er blevet meget bedre til, siger hun. 

Den midtjyske pige synes, hun er blevet teknisk bedre - eksempelvis til at rulle på lilletrommen og så har hun forbedret sin stortrommeteknik. 

Udover at øve sig derhjemme går Johanne Astrid til kor og et musikskolekursus, og så jammer hun med det nye band Jo and The Mofos.

Jeg kan mærke, at jeg virkelig har rykket mig det seneste år

Johanne Astrid

Sammen med tre skæggede rockfyre svinger Johanne Astrid trommestikkerne, og lørdag og tre dage frem skal bandet eksempelvis optræde ved forskellige arrangementer. 

Rockmusikerne er i fire aldersklasser: 10'erne, 20'erne, 30'erne og 40'erne. Ifølge Johanne Astrid selv er det kun højdeforskellen og ikke aldersforskellen, hun mærker. 

Bandet er den største gave

Hendes far, Henrik Bo Poulsen, mener, at den største gave for Johanne Astrid i forbindelse med talentprogrammet har været, at hun nu spiller fast med et band og dermed får brugt sit trommesæt i samspil med andre.

- Før sad hun bare alene og spillede sin musik. Det var sjældent, hun jammede med nogen live, siger Henrik Bo Poulsen, der tog kontakt til de lokale, men erfarne rockfyre i forbindelse med finalen af 'Danmark har talent'.

Vi har været ude og spille en hel masse. Vores rekord er at spille fire jobs på en uge

Johanne Astrid

- Bagefter kommer de selv hen og siger, at de har lyst til at lave et band med hende. Det er da fantastisk. Det har gjort hende så glad og ændret hendes liv, at hun kan komme ud og spille, siger han. 

Samtidig understreger faren, at fordi Johanne Astrid er så ung, bliver der stadig sat rammer for, hvor meget datteren optræder og hvor sent, det bliver. 

- Det handler om, at jeg bærer brænde til bålet, men hun er stadig en lille pige, der skal passe sin skole.

Skal indspille musik i studie

I finalen af 'Danmark har talent' optrådte Johanne Astrid for første gang sammen med de tre voksne musikere.

Du kan se bandets optræden lige her:

. Video: Amalie Hebel Andersen

Siden dengang er de blevet til et fast band, og inden længe skal de sammen i et lydstudie og indspille ny musik. 

- Vores rekord er at spille fire jobs på en uge. Vi er også lige begyndt at skrive vores egne sange, som vi skal indspille her i januar - det glæder jeg mig meget til, lyder det fra Johanne Astrid, der har prøvet at indspille musik i et studie før, men ikke sine egne numre. 

De nye sange vil til at begynde med blive udgivet på eksempelvis 'MyRock', som er en hjemmeside med rockmusik, og hvis der er interesse for sangene, kan det være, bandet indspiller et album til sommer.

I dag går Johanne Astrid i 5. klasse, og hun bliver stadig genkendt for sin deltagelse i talentprogrammet, men ikke så meget, som lige efter hun vandt.

Spillede med sine idoler

- Mega vildt!

Sådan udbrød den dengang blot 10-årige pige, da hun den 8. april 2017 blev kåret til vinder af 'Danmark har talent' 2017 og dermed modtog flest seerstemmer i konkurrencen.

Den største oplevelse siden 'Danmark har talent', synes Johanne Astrid har været, da hun fik muligheden for at spille med det danske rockband D-A-D. 

- Det er nogle af mine idoler, så det var rigtig fedt, og Laust Sonne var så sød. Når man har set dem så mange gange i musikvideoer, er det så fedt at spille med dem. Jeg har også fået en jakke af dem, jeg snart kan passe, siger hun. 

Her fremviser Johanne Astrid sin lidt for store D-A-D-jakke.
Det 10-årige trommetalent Johanne Astrid har mødt idolerne fra D-A-D og sammen har de spillet nummeret 'A New Age Moving in'. Video: Maria Thuesen Bleeg

Den nye sæson af 'Danmark har talent' bliver lørdag aften skudt i gang, og Johanne Astrid har følgende tips til årets talenter: 

- De skal være sig selv, de skal bare øve, øve, øve, og de skal ikke give op. 

Johanne Astrids egne drømme for fremtiden handler om at indspille nogle fede numre, spille med bandet på tv og at optræde på festivaler rundt om i landet. 

Se 'Danmark har talent' hver lørdag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.