Badehotellet

Nyt velhaverpar tjekker ind på 'Badehotellet' - premiere på ny sæson nærmer sig

Velhaverne på det jyske strandhotel må for første gang se sig trumfet af endnu finere gæster, Molin-parret, som netop har ferieret med kongefamilien.

Mandag den 12. februar nærmer sig med hastige skridt. Det er dagen, hvor femte sæson af 'Badehotellet' slår dørene op for det bedre og småexcentriske borgerskab i Danmark anno 1932.

Over en million danskere så med, da Morten og Fie fandt hinanden i sidste afsnit i sæson fire af tv-serien, men lever kærligheden også sommeren efter?

FAKTA OM 'BADEHOTELLET'

Serien blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive en af de mest sete serier i TV 2s historie. Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland. Hver sommer myldrer en gruppe velstillede stamgæster til hotellet i håbet om at komme væk fra hverdagens trummerum. 

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Grosserer Madsen, den kongelige skuespiller Edward Weyse, Frigh-familien og Aurland-familien er alle tilbage, men de må se sig trumfet af det endnu finere ægtepar, August og Alma Molin, som kommer til hotellet fra Klitgaarden i Skagen, hvor de har holdt ferie med Kongen. 

Molin-parret spilles af den danske skuespiller Søren Sætter-Lassen og den dansk/svenske skuespillerinde Lisa Werlinder. 

Det var en helt speciel oplevelse for begge skuespillere at medvirke i 'Badehotellet', som de ikke tidligere har fulgt med i. 

- Jeg har slet ikke tv, så jeg måtte låne nogle dvd'er, så jeg kunne se lidt, inden optagelserne begyndte, siger Søren Sætter-Lassen til TV 2 og fortsætter: 

- Vi får manuskript til ét afsnit ad gangen, så jeg vidste ikke engang, hvor meget jeg skulle være med. 

Lisa Werlinder havde heller ikke set et eneste afsnit af 'Badehotellet' før, men havde hørt om tv-serien, som også har et stort publikum i Sverige. 

LISA WERLINDER

Dansk/svenske Lisa Werlinder er 45 år og har adskillige teaterproduktioner på de nationale og kongelige scener i Stockholm bag sig. Hun har også medvirket i flere film og tv-serier, såsom 'Munich' af Steven Spielberg, 'Arven' og 'En sang for Martin' af Bille August. 

- Min mor elsker 'Badehotellet' og blev rigtig glad, da jeg fortalte, at jeg skulle være med. Og så fik jeg lige set alle sæsonerne, inden optagelserne begyndte, siger hun til TV 2. 

Men hvorfor Molin-parret tjekker ind på 'Badehotellet', afsløres altså først til februar. 

Én stor familie

I løbet af de fire foregående sæsoner har mange af de faste skuespillere fra 'Badehotellet' flere gange fortalt om, hvordan hele holdet er blevet én stor familie. 

- Når man kommer ind i sådan et sammentømret hold, kan det godt være svært, da de andre bare glider ind i de vante roller, da de har lavet det i flere år. Jeg famlede mig lidt frem i starten, men jeg blev taget rigtig godt imod af hele holdet, siger Søren Sætter-Lassen.

SØREN SÆTTER-LASSEN

Søren Sætter-Lassen er 62 år gammel og har været fast inventar på Det Kongelige Teater siden begyndelsen af 1990'erne, hvor han har medvirket i et væld af teaterproduktioner. Derudover har han også medvirket i tv-serier og film, blandt andet 'Forbrydelsen', '1864', 'Marie Krøyer' og 'Der kommer en dag'. 

Samme oplevelse havde Lisa Werlinder: 

- Det er nok et af mine bedste job de seneste ti år, og det var så sjovt at spille med Søren (Sætter-Lassen) og JJ (Jens Jacob Tychsen, som spiller Edward Weyse). Det var som at komme ind i en stor familie, siger hun. 

'Badehotellet' sæson fem har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag den 12. februar klokken 20.00. På TV 2 PLAY kan du se både afsnit 1 og 2 den 12. februar.