Tinkas juleeventyr

Hele Danmarks Tinka har hovedrolle i ny film: Det er stor drøm

Nok har Josephine Højbjerg har skiftet rollen som nissepige ud, men hendes nye rolle filmen 'Hacker' byder ikke på mindre action.

Hele december måned kæmpede hun mod den onde kronprins Fileas som en modig nisse i TV 2s julekalender 'Tinkas Juleeventyr'. Og selvom kalenderen nu skriver et nyt år, stopper de farlige udfordringer ikke for Josephine Højbjerg. 

Den 15-årige skuespiller har nemlig kastet sig over optagelserne til sin første spillefilm, actionfilmen 'Hacker'. 

Her spiller hun rollen som Savannah, som hjælper den 13-årige hacker Benjamin med at lede efter sin forsvundne mor. Rollen som Benjamin spilles af Rumle Kærså, der deltog i ’Voice Junior’ i 2016.

Det begyndte med 'Far til fire'

Den unge bornholmer, som til daglig går i 8. klasse i Rønne, er glad for at kunne fortsætte livet foran kameraet. 

- Det er en virkelig stor drøm for mig at blive en stor, professionel skuespiller. Jeg har altid været fascineret fra, at man kan gå fra at være sig selv og så to sekunder efter være en anden, siger Josephine Højbjerg til TV 2.

Hvornår drømmen om at stå foran et kamera opstod, har Josephine Højbjerg svært ved at sætte et præcist tidspunkt på. Men hun var typen, der som lille sank sammen i biografens mørke til en ’Far til fire’-film og tænkte: "Det der vil jeg også". 

Som otteårig kastede hun sig over skuespillet, og anstrengelserne har efterhånden ført mange jobs med sig. Før hovedrollen i ’Tinkas Juleeventyr’ spillede hun Pil i tv-serien 'Pendlerkids', hovedrollen Julie i DR ULTRA-julekalenderen 'Bubbers Juleshow' i 2015 og Sara i tv-serien 'Klassen'. 

Et voksenjob, der modner

Det har også betydet, at den unge skuespiller hurtigt er kommet til at virke lidt ældre, end hun i virkeligheden er.   

- Jeg er stadig barnlig, men jeg er nok modnet hurtigere, fordi jeg har skullet lave meget selv. Det er noget andet end at være lille i skolen, har hun tidligere sagt til TV 2 og henviser til, at skuespillet er mere voksenarbejde end at passe sin 8. klasse i folkeskolen på Bornholm, hvor hun bor.

Det kræver, at man lærer replikker, møder til tiden, samarbejder med et filmhold og taler med journalister, har hun fortalt:

- For voksne er det jo et arbejde, og det er det også for mig nu, siger hun.

'Hacker' har premiere den 11. april 2019, og de to unge spiller sammen med blandt andet Mille Dinesen, som er kendt fra TV 2-serien 'Rita'.