Hjem til gården

To 'Hjem til gården'-beboere fandt kærligheden - Nu er de flyttet sammen

Ditte ankom til gården som forlovet – Lars som single. I dag danner de par. Få hele historien her.

Under opholdet på gården var det tydeligt for enhver, at Lars Jørgensen og Ditte Rosenberg havde et særligt bånd.

Ikke nok med at de brugte hinanden taktisk, de var også hinandens fortrolige, når det blev svært at leve isoleret fra omverdenen.

- Vi delte mange ting og gik til hinanden, når vi havde brug for det. Når det bare var os to, kunne vi åbne os lidt mere op, end vi kunne over for de andre, fortæller Lars, mens Ditte tilføjer:

- Jeg følte hele tiden, at vores venskab var mere end et ’Hjem til gården’-venskab. Det var et godt venskab, som skulle fortsætte efter opholdet.

Lagde låg på følelserne

Venskabet og det særlige bånd har kun udviklet sig, siden de kom hjem fra gården. Men hvornår opstod kærlighedsfølelserne? Det har TV 2 talt med Ditte og Lars om.

- Jeg var bevidst om, at Ditte havde en kæreste derhjemme. Derfor var der ikke grund til at lade følelserne opstå. Så jeg lagde nok helt automatisk låg på mine følelser, siger Lars og fortsætter:

- Men den sidste halvanden uge kunne jeg godt mærke, at jeg virkelig kunne lide Ditte – lidt mere end som venner.

Lars havde altså hele tiden i baghovedet, at Ditte skulle hjem til sin kæreste. Samme tanker gik Ditte med.

- Lars var hele vejen igennem en stor støtte for mig. Jeg kunne mærke, at han ville blive en stor del af mit liv, men jeg havde også min kæreste, som jeg glædede mig til at komme hjem til, siger hun.

Noget var pludselig anderledes

Efter programmet skiltes Ditte og Lars, og de vendte hjem til hver sin dagligdag. Ditte og hendes kæreste tog på et hotelophold for at nyde hinanden.

- Jeg havde brug for noget tid sammen med ham og for at finde tilbage til vores hverdag, fortæller Ditte.

Men det gik hurtigt op for Ditte, at noget var anderledes. Det var blevet sværere og sværere at være i forholdet.

- Det var, som om der var noget galt. Jeg følte, at jeg var sammen med ham af de forkerte årsager – og det havde jeg nok egentlig været længe.

Tiden på gården havde sat tingene i perspektiv. Ditte snakkede med sin kæreste om det, og hun besluttede sig for at gå fra ham.

I den periode brugte Ditte sin nye ven Lars som støtte, og den fortsatte tætte kontakt pustede kun liv i Lars’ undertrykte følelser.

- Jeg fandt stille og roligt ud af, at jeg havde følelser for Ditte, og heldigvis viste det sig jo at være gengældt i sidste ende.

Stor omvæltning

På en bytur i København sammen med ’Hjem til gården’-beboeren Maria begyndte kærlighedsforholdet at udvikle sig. Her gik det for alvor også op for Ditte, at følelserne ikke kun var venskabelige.

Efteråret var især en svær tid for Ditte, der gik fra sin kæreste. Men heldigvis var Lars parat til at støtte hende gennem den svære tid:

- Ditte var ked af det, og det gjorde mig ked af det. Jeg kunne mærke, at det var et stort skridt for hende. En masse planer skulle pludselig sløjfes og erstattes af andre.

Afstemning

Havde du opdaget, at der var noget særligt mellem Lars og Ditte?

Sådan blev de kærester

Hvis ikke det foregår på den helt gammeldags måde med et kærestebrev eller det direkte spørgsmål: ”Skal vi være kærester?”, kan det være svært sådan helt præcist at sige, hvornår et forhold bliver indledt.

I Lars og Dittes tilfælde begyndte det med, at Lars omtalte Ditte som sin kæreste over for en ven.

Da det gik op for Ditte, snakkede de om det og måtte jo nok erkende, at de opførte sig som kærester.

- Vi nåede nok at opføre os en rum tid som kærester, før vi snakkede om, at vi var kærester, siger Lars.

Alle odds imod sig

Man kan næsten sige, at Lars og Ditte havde alle odds imod sig i forhold til at lære hinanden at kende. Ditte kunne være røget ud i første uge, da hun blev valgt som førstekæmper og var i tvekamp med Dina.

Lars var efterfølgende i tre tvekampe, hvor han alle tre gange vendte tilbage til gården og Ditte. Hans første tvekamp var i anden uge på gården.

- Vi kunne begge være røget lige i starten, og så var der nok aldrig sket noget. Vi udvekslede først ord til hinanden på fjerdedagen, siger Lars.

Omvendt rækkefølge

Lars har været single i mange år og har – som han selv beskriver det – været vant til at møde kvinder via Tinder, tage på date, have sex og så finde ud af, om det skal blive til mere.

Derfor er forholdet til Ditte blevet til på en lidt anderledes måde for ham.

- Det har været meget bagvendt. Vi lærte hinanden rigtig godt at kende, inden vi overhovedet kyssede, siger Lars og tilføjer:

- Det tror jeg har været virkelig godt for mig. Jeg har kunnet være rolig i det hele, fordi vi kendte hinanden godt inden.

Ditte er også glad for, at det begyndte med et godt venskab. Faktisk føler hun, at hun har kendt ham meget længere tid, end hun egentlig har.

- Vi har sprunget virkelig meget tid over på grund af vores fælles oplevelse med ’Hjem til gården’, hvor vi blev virkelig tætte.

Vestegnsfyr er flyttet til Jylland

Efter at have dyrket forholdet som langdistancekærester besluttede parret sig at flytte sammen i april i år.

Lars hev teltpælene op af den københavnske muld og flyttede hjem til Ditte i Givskud lidt uden for Vejle.

- Det er helt vildt dejligt. Vi bruger meget tid sammen og kan snakke om vores fremtid, siger Ditte.

For Lars har omvæltningen været stor, men han er glad for sin beslutning.

- Her er mere stille og mørkt end det, jeg er vant til. Men det er meget idyllisk, nok fordi det er sommer. Jeg gjorde det for kærligheden, og det er dejligt, siger han.

Finalen i 'Hjem til gården' er lige om hjørnet. Følg med på TV 2 PLAY, hvor du kan se alle afsnit af 'Hjem til gården', lige når det passer dig.