Underholdning

Her er de spørgsmål, du gerne vil stille om 'X Factor' på TV 2

Hvordan kommer 'X Factor' til at se ud, når det fra 2019 skal sendes på TV 2?

Et af de helt store underholdningsformater kommer til TV 2. 

Når DR sender talentshowet 'X Factor' til januar, bliver det sidste gang hos Danmarks Radio. TV 2 har nemlig købt rettighederne til formatet, og planen er, at første sæson på TV 2 skal sendes i begyndelsen af 2019. 

Men hvordan kommer seerne til at mærke, at programmet skifter kanal, og hvem kommer til at sidde ved dommerbordet? 

Her bliver kanalchef på TV 2, Lotte Lindegaard, stillet de mange spørgsmål, vi gerne vil vide om 'X Factor' på TV 2: 

Hvorfor skal TV 2 sende 'X Factor'?

- Vi har introduceret en tagline tidligere på året, der hedder ’Alt det vi deler’, og hvis der er noget, vi deler herhjemme, så er det 'X Factor'. Det er et stort format internationalt, men det er ekstraordinært stort i Danmark, hvor rigtig mange hvert år ser og engagerer sig i det. Så når underholdningen er et af vores strategiske indsatsområder, og vi gerne vil samle mange om fælles oplevelser i weekenden, så er overtagelsen af 'X Factor' oplagt.

DR kører 'X Factor' på tiende år og har haft succes med det. Er I ikke bange for at seerne er blevet trætte af det?

- Vi sporer ingen træthed i formatet. Vi mener sagtens, at det kan klare adskillige sæsoner endnu.

Hvordan bliver X Factor anderledes på TV 2 end på DR?

- DR skal lige have fred til at sende deres sidste sæson, før vi går i detaljer om TV 2s tilgang til 'X Factor'. Når vi kommer ud på den anden side af foråret, vil vi rigtig gerne involvere jer i, hvad vi kommer til at gøre.

Dette års dommerpanel bestod af Mette Lindberg, Thomas Blachman og Remee Jackman.

Hvad leder I efter i et dommerpanel?

- Vi gør os alle mulige overvejelser, og jeg kunne godt fortælle dig nogle af dem, men så vil jeg være nødt til at slå dig ihjel, haha. Vi må tage den senere.

Hvem skal være vært?

- Mere om det senere. DR skal lige have lov at sende deres sidste sæson af 'X Factor' - så skal vi nok komme på banen derefter.

Kan du sige, om det bliver sendt om fredagen eller lørdagen?

- Nej.

Bliver det med auditions, liveshows og de elementer vi kender?

- Alt det vender vi tilbage til, men pointen er, at det er et stærkt format, og det har en grundhistorie, som appellerer bredt til danskerne. Der er noget H.C. Andersens ’Den grimme ælling’ over det. Det handler om talentfulde amatører, om at gøre dem endnu bedre og om at følge deres udviklingshistorie over de uger, formatet kører. Jo mere fragmenteret mediebilledet bliver, jo vigtigere er det for store kanaler som TV 2 også at give folk fælles oplevelser at samles om - noget både børn og voksne kan være i. Det er noget af det vidunderlige ved 'X Factor': Vi ser det sammen, engagerer os i det sammen og taler med hinanden om det.

TV 2 har allerede talentprogrammer som ’Danmark har talent’ og ’Voice Junior’. Hvad er det 'X Factor' har, som de ikke har?

- Vi skal stadig blive ved med at have de programmer. Pointen i forhold til 'X Factor' er, at det kommer til at indgå i vores portefølje af store underholdningsprogrammer, som vi har været enormt glade for og har udviklet rigtig meget på. Det er bare et særligt program med en helt særlig grundfortælling, som passer til det, vi gerne vil: At give os noget at dele, at samles om og tale om. Det kan det, ligesom ’Vild med dans’ og ’Danmark har talent’ kan. Dér åbner vi dørene og giver plads til endnu en legekammerat.

Programmer som ’Vild med dans’ har kørt i årevis. Burde TV 2 ikke satse på nye formater?

- Der er 52 uger på et år. Der er 52 fredage og 52 lørdage, nu bruger vi en lille andel af de 104 dage på at sende 'X Factor', så der er jo masser af plads tilbage. Det er jo ikke et enten-eller, det er et både-og. Vi vil gerne tilbyde nye ting - det har vi en stor forpligtelse til, for at holde os friske og vitale - men vi vil også gerne sende noget, som så mange gerne vil se. Når det kommer til stykket, tror jeg ikke, folk er så optaget af, om de ser 'X Factor' på den ene eller den anden kanal. De er optaget af 'X Factor', og så er det sådan set lige gyldigt, hvor de ser det.