Det laver 'Øffert' fra julekalenderen, når hun ikke er tv-stjerne

Gitte Øffesens erfaring fra rampelyset sikrede hende rollen som 'Øffert' i 'Tinkas Juleeventyr'.

Hun er kendt under kunstnernavnet 'Øffert' i ’Tinkas Juleeventyr’.

Den lille, rødbrune gris, som Tinka forærer Lasse og Astrid for at få dem til at hjælpe hende med at finde den forsvundne julestjerne.

Men i virkeligheden hedder den gryntende stjerne Gitte Øffesen – blandt venner Gitte-Gris.

Underholder med eventyr

Når hun ikke sidder i en barnevogn midt i et luciaoptog i allerbedste sendetid, optræder og underholder hun sammen med sin ejer, Else Marie Kristensen. Gitte er nemlig fortællegris.

- Vi fortæller om det gode griseliv, og hvordan grise gerne ville leve, hvis de fik lov til at selv at vælge. Og så fortæller vi eventyr om grise for børn og barnlige sjæle, siger Else Marie Kristensen onsdag i ’Go morgen Danmark’, hvor både Gitte og hendes venner Bo og Ole var med i studiet.

Else Marie Kristensen og smågrisene besøger daginstitutioner, skoler, biblioteker, plejecentre og foreninger med deres historier. Derudover har Gitte også været en del af kunstinstallationen The Garden på Aros.

Ægte movie star

Det var da også Gittes erfaring fra rampelyset, der sikrede hende rollen i ’Tinkas Juleeventyr’. Else Marie Kristensen blev kontaktet af filmselskabet bag julekalenderen, som ledte efter søde, små grise. En pattegris, for eksempel.

- Men det går ikke, de bliver alt for forskrækkede. Så det er meget bedre med fortællegrise, der er vant til at optræde, forklarer Else Marie Kristensen, der er uddannet pædagog.

Hun er jo en rigtig movie star og føler sig lidt mere værd end os andre

Else Marie Kristensen, Gitte Øffesens ejer

På grund af sit job er Gitte Øffesen, som er en canadisk minigris, vant til at være ude blandt mennesker – og derfor er hun ifølge sin ejer ”en af de meget få grise i landet, der kan være tv-stjerne”. Men grisen er dog også begyndt at få nykker.

- Hun er jo en rigtig movie star og føler sig lidt mere værd end os andre, skriver Else Marie Kristensen på sin hjemmeside.

Vil være mor

En god og lang karriere som fortællegris er dog ved at slutte for halvandet år gamle Gitte.

- Hun er blevet for tung til at være kælegris. Jeg kan ikke bære hende på armen, og folk, vi møder, kan ikke bære hende, lyder det fra Else Marie Kristensen.

Og hvad fremtiden nu skal bringe for 'Tinka'-stjernen, er hun og grisen lidt uenige om.

- Nu har hun længe haft et ønske om at få børn, men jeg har sagt, hun skal vente og passe karrieren. Men det kan godt være, at tiden er kommet til at få et par grislinger. Det må vi tale om, hende og jeg, fortæller Else Marie Kristensen og tilføjer:

- Det kan også være, hun skal være jernaldergris i området, hvor noget af julekalenderen er optaget.