Drak sig syngende beruset på tv – nu stopper folk ham på gaden

Søren Rasted har fået meget respons, efter han har drukket sig fuld i ’Natholdets julekalender’.

- Jeg kan ikke finde ud af, om det er det dummeste eller det klogeste, vi har gjort.

Ordene kommer fra Søren Rasted, der, sammen med Anders Breinholt, er aktuel i ’Natholdets julekalender’, hvor de to drikker sig igennem 24 forskellige øl under kyndig ledelse af ølentusiasten Carsten Berthelsen.

'Natholdets Julekalender'

 • Hele julekalenderen er optaget på én dag. 
 • De medvirkende er Anders Breinholt, Søren Rasted og ølentusiast Carsten Berthelsen.
 • Hvert afsnit varer omkring syv minutter, og her får de tre skænket et glas af en ny øl, som de skal dufte og smage - undervejs kårer de en top tre, som bliver skiftet ud.
 • De må gerne gå på toilettet, men må ikke drikke vand. Der står dog en såkaldt ”nødvand” bag en montre, som kan brydes, hvis en af de tre får akut brug for vand.
 • Udover at der er en ny øl bag hver kalenderlåge, så skal de hver søndag i advent også drikke en snaps.

Julekalenderen blev optaget på én dag, og de tre medvirkende blev fuldere og fuldere, i takt med at de fik smagt sig igennem den ene procentholdige øl efter den anden. For god ordens skyld skal det siges, at de ikke skulle drikke hele øllen, men at de drak en smagsprøve af hver.

- Jeg sagde ja til at være med, fordi jeg syntes, idéen bag var god. Julen handler desværre meget om at drikke, det er den måned, hvor vi konsumerer allermest alkohol, og så er det her en sjov lektie i, hvordan man bliver, når man bliver beruset, siger Søren Rasted.

Se udviklingen i julekalenderen i videoen øverst i artiklen.

Fra høflighed til prutter og bøvser

Hele julekalenderen blev optaget en fredag i slutningen af november. De mødtes ude i studiet omkring middagstid, og så begyndte de at optage – og ikke mindst drikke en masse øl fra klokken to og cirka seks timer frem:

- Jeg kan ikke huske noget fra afsnit 22-24. Jeg kan huske nogle enkelte øjeblikke, hvor vi synger, men ellers er der meget af det andet, der er forsvundet, siger Søren Rasted.

I takt med at promillen steg, røg hæmningerne for de tre ølsmagere.

Sådan reagerer du med:

 • 0,2 promille: Øjets evne til hurtigt at fokusere og omstille sig fra lys til mørke forringes.
 • 1,0 promille: Opmærksomheden og koncentrationsevnen er svækket. Man begynder at blive træt og får nedsat balance- og bevægelsesevner.
 • 1,5 promille: Man får udtalt forringet bevægelsesevne og talebesvær. Centralnervesystemet har fået nok (og maven sikkert også).
 • 2,0: promille: Udtalte forgiftningssymptomer, manglende selvkontrol.
 • 3,0 promille: Man har manglende kontrol med for eksempel urinblæren og kan blive bevidstløs.
 • 4,0 promille og derover: Bevidstløshed og livsfare.

Kilde: Netdoktor

På forhånd havde de investeret i en alkoholmåler for at måle promillen undervejs. I afsnit 18 kunne Anders Breinholt bryste sig af en promille på 1,97, hvilket blandt andet forringer evnen til at tale og bevæge sig og giver forgiftningssymptomer. På samme tid havde Søren Rasted en promille på 1,76.

Der blev generelt bøvset, pruttet og sagt lummerheder undervejs i optagelserne.

- Det er meget ærligt, og vi har en agenda. Det er sjovt at se, hvor høflige vi er i de første afsnit, og hvordan vi så udvikler os, siger Søren Rasted, der også har rollen som såkaldt "adventsminister" i julekalenderen. Det betyder, at han hver søndag i advent står for at skænke en snaps til sig selv og de to andre herrer.

Jeg har ikke lavet noget i nyere tid, som jeg har fået så meget respons på

Søren Rasted

Netop ærlighed får en helt særlig betydning i kalenderen, der ikke er censureret.

- Da vi var færdige, kunne man have siddet og klippet en masse ud. Jeg sagde til Anders: Hvis I ikke vil have klippet noget ud, så skal jeg heller ikke, siger Søren Rasted.

Bliver stoppet på gaden

Søren Rasted har genoplevet julekalenderen i ædru tilstand ved at se alle afsnit igennem, og han skammer sig ikke over indholdet.

- Det er selvfølgelig pinligt, og jeg afbryder, står og griner og siger dumme ting, men der er ikke nogen af os, der står tilbage og ligner en idiot. Der er orden i sagerne, selvom det stikker af, siger han.

Se i videoen her, hvor meget Søren Rasted egentlig afbryder undervejs.

For Søren Rasted har programmet betydet, at han bliver stoppet af folk på gaden, der har set julekalenderen. Og på trods af hans opførsel, så har de kun positive kommentarer til ham, fortæller han:

- Jeg har ikke lavet noget i nyere tid, som jeg har fået så meget respons på. Om jeg står i supermarkedet eller venter på en kaffe, så kommer folk og siger: ”Hold kæft, hvor er det sjovt”.

Julekalenderen kan ses på TV 2 PLAY eller på TV 2 ZULU fra den 1. - 24. december klokken 21.35.