Underholdning

Mænd er blevet det svage køn, mener manuskriptforfatter

Filmen ’En frygtelig kvinde’ er en beskrivelse af, "at kvinder fuldstændig destruerer manden".

Da Christian Tafdrup for et par år siden satte sig ned og genlæste alle sine gamle dagbøger, blev han på den ene side dybt forfærdet, men de morede ham også. Han kunne nemlig læse, hvor horribelt han ofte havde haft det, når han havde været i et forhold med en kvinde.

Nu har han lavet en film, som han har døbt ’En frygtelig kvinde’. Den har premiere første juledag.

Christian Tafdrups blå bog

  • Christian Tafdrup er en dansk skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter.
  • Han er uddannet på Statens Teaterskole i 2003.
  • Han har tidligere dannet par med skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen.
  • Han har blandt andet spillet med i TV 2s serie 'Lærkevej', hvor han spillede kokken Sune.
  • Hans seneste tv-rolle er som programchefen Alexander Hjort i 'Borgen'.

Og selvom filmen ikke er et direkte portræt af hans forliste forhold, så lægger skuespilleren, instruktøren og manuskriptforfatteren Christian Tafdrup alligevel vægt på, at filmen er inspireret af hans eget liv – og mange andre danske mænds.

For kvinder torturerer nemlig deres mænd - psykisk - mener Christian Tafdrup.

- Den her film er ikke bare en beskrivelse af, at kvinder styrer derhjemme, det er også en beskrivelse af, at kvinden fuldstændig destruerer manden, og at hun benytter sig af psykisk tortur, fortæller han.

Fra glad til kastreret

I sine egne dagbøger kunne Tafdrup blandt andet læse, hvordan han var gået fra at være glad, selvstændig og udadvendt til langsomt i mødet med kvinden i et forhold "at blive mere og mere kastreret og reduceret".

- Jeg synes i mange henseender, at manden er det svage køn. Jeg synes faktisk, kvinder er et langt stærkere køn – og et langt mere komplekst og interessant køn, siger den 39-årige skuespiller.

Han har valgt at lave en film ud fra, hvad han mener er et stort problem for mænd i dag. Nemlig at de lader sig køre over af kvinden.

- Mange tror nok fejlagtigt, at min film er en sønderlemmende kritik af kvindekønnet, men det er en film, der stiller spørgsmålet: ”Hvorfor har mænd så svært ved at bevare sig selv sammen med kvinder?" Så det er en kritik af begge køn, afslutter han.

Christian Tafdrup er aktuel i TV 2s julekalender 'Tinkas juleeventyr', som du kan se på TV 2 PLAY.