Opdagede du den detalje i julekalenderen? - hemmelig rolle afsløret i afsnit 4

Han er en af de mest kendte skuespillere i TV 2s julekalender, men hans rolle i tv-serien måtte han ikke snakke med andre om. 

Troels Lyby spiller rollen som Storm i 'Tinkas juleeventyr'. Han er far til Tinka og er den fortabte kronprins, som har mistet al kendskab til nisseverdenen og ikke mindst sin datter.

Men hans rolle som Storm var en stor hemmelighed indtil afsnit ni, hvor en magisk brevkugle viste hans ansigt i søens vand.

Det var nemlig en hemmelighed, hvem der var Tinkas far.

Men hvis du har fulgt rigtig godt med i 'Tinkas juleeventyr', så har du faktisk set Storm allerede i et af de tidligere afsnit.

Det vender vi lige tilbage til.

Slut med at slappe af

Troels Lyby er efterhånden en erfaren julekalenderskuespiller. Han har medvirket i 'Julestjerner' på DR, 'Jul i Valhal' på TV 2 og nu 'Tinkas juleeventyr'.

- Det er rigtigt hyggeligt at være med i en julekalender, for så holder jeg jo jul med hele Danmark i december, siger Troels Lyby til TV 2. 

Han erkender dog også, at det næsten kan være for meget af det gode. 

- Da jeg var med i 'Julestjerner' på DR, og TV 2 genudsendte 'Jul i Valhal', følte jeg, at jeg var rimelig meget i fjernsynet den december, siger han.

Men nu er Troels Lyby med i en julekalender igen, og det er slut med at slappe af. Og han kunne hurtigt mærke, at han nu var blevet spottet.

- Da mit ansigt kom frem i brevkuglen, begyndte jeg at få beskeder om, at jeg var med i 'Tinkas juleeventyr'. En af mine venner skrev, at hans datter på ni år udbrød, "Det er Troels, som er Storm!", siger han og fortsætter:

- Jeg troede, at folk ville lure den før det.

Spottede du også Storm?

Men som vi skrev tidligere, så har den opmærksomme seer faktisk set Storm allerede i afsnit fire fra den 4. december.

Troels Lyby som Storm i afsnit fire af 'Tinkas juleeventyr'. Da det var en dyb hemmelighed, hvem han var.
Troels Lyby som Storm i afsnit fire af 'Tinkas juleeventyr'. Da det var en dyb hemmelighed, hvem han var. Foto: TV 2

- Det har været sjovt at skulle gå stille med dørene. Man så mig jo i afsnit fire, men der var der ingen, der vidste, hvem jeg var, siger Troels Lyby.

I scenen ser man Storm aflevere sin hund Lulu til farmor Maja, som skal have den til observation natten over. Farmor Maja (spillet af Birthe Neumann) kalder ham "juletræsmanden", og Iben (spillet af Mia Lyhne) kalder ham for "en sjov fætter". 

Han siger kun ganske få ord i scenen, og man ser ikke ansigtet. Man ser ham kun bagfra. Han forlader også huset uden at vende sig om.

Men "julestræsmanden" var altså hele tiden Storm.

Se klippet over artiklen.

'Tinkas juleeventyr' sendes hver dag klokken 20.00 på TV 2 fra den 1. december. Den genudsendes hver eftermiddag cirka klokken 16.15. Du kan hver dag også se snigpremieren på det næste afsnit på TV 2 PLAY.

Nisser, mennesker og en hofsnog