Tinkas juleeventyr

Døende kvinde lånte sit hus til julekalender – her får hun sit sidste ønske opfyldt

Huset 'Falkhøj' i TV 2s julekalender var ejet af Karen Knudstrup, som udlånte det til optagelserne. Hendes sidste ønske var at se det på tv.

Det ser så smukt ud.

Det røde bindingsværkshus med stråtaget ligger idyllisk i skovbrynet med de høje træer knejsende bagved. Om sommeren falder solens stråler perfekt på den gamle facade, og om vinteren indkapsler sneens hvide glød husets charme.

Det var også derfor, Karen Knudstrup overtog huset i 2006. Drømmen var at blive gammel i huset ved landsbyen Hundstrup på Fyn. Men en fejl ved en operation i 2009 satte en brat stopper for de drømme, da Karen Knudstrup blev bundet til en kørestol.

- Vi tog ud og boede i huset, når det kunne lade sig gøre med min mor, fortæller hendes søn, Thomas Knudstrup.

Men huset fik tidligere på året en helt ny betydning. I mandagens og tirsdagens afsnit af TV 2s julekalender 'Tinkas juleeventyr' er det stedet, som Tinka og Lasse har ledt og ledt efter. Det er stedet, hvor manden Storm måske bor. Manden, som måske er Tinkas far.

Og det skulle komme til at betyde meget for Karen og hendes familie.

Smed røret på

Men før huset i skovbrynet kunne være kulisse i 'Tinkas juleeventyr', måtte filmholdet spørge Karen Knudstrup om lov. Og det var ikke en helt nem opgave.

- Min mor var lidt gammeldags, så da filmholdet ringede, smed hun røret på flere gange. Det var først, da jeg snakkede med dem, at vi blev klar over, hvad de ville, fortæller Thomas Knudstrup til TV 2.

Det endte dog med, at filmholdet fik lov til at bruge huset som kulisse for Storms hus under optagelserne i foråret 2017.

Jeg ringede til produktionsselskabet Cosmo og græd som pisket for, at vi kunne få lov til at se nogle af optagelserne

Thomas Knudstrup

Aftale med barnebarn skulle opfyldes

Efter optagelserne indgik Karen Knudstrup en aftale med sit barnebarn Laura på 12 år. De to skulle se huset i julekalenderen sammen. Et brændende ønske for familien, som fik svære udsigter, da Karen Knudstrup blev diagnosticeret med lungekræft i midten af september i år.

- Det er ikke sikkert, I kan få julen sammen, var beskeden fra lægerne.

- Jeg ringede til produktionsselskabet Cosmo og græd som pisket for, at vi kunne få lov til at se nogle af optagelserne. Min mor ville virkelig gerne se huset i julekalenderen sammen med sit barnebarn, inden det var for sent, siger Thomas Knudstrup.

Producer Rasmus Kastberg fra Cosmo fik derfor lavet en særlig version af julekalenderen, hvor huset indgår. Med en computer under armen besøgte han familien, som havde gjort noget særligt ud af dagen.

Det betød rigtig meget for min mor, og vi er så glade for, at det lykkedes

Thomas Knudstrup

- Vi sagde ja med det samme. Vi lavede en samling af scener med huset, som hele familien fik set sammen. Vi har været enormt glade for at kunne være i huset, så vi var bare glade for at kunne være med til at give dem det her minde, siger Rasmus Kastberg.

Iført nissehuer samlede Karen, Laura, Thomas og Lauras mor, Line, sig omkring computeren og fik set huset i julekalenderen.

Det skulle vise sig, at det var særdeles heldigt, at familien fik set julekalenderen i slutningen af september. Karen Knudstrup gik bort i midten af oktober.

- Det betød rigtig meget for min mor, og vi er så glade for, at det lykkedes, efter hun fik sin dødsdom, siger Thomas Knudstrup og tilføjer:

- Efter huset var med mandag aften i 'Tinkas juleeventyr', har mange skrevet til mig på Facebook, at de sender tanker til min mor.

Han arbejder nu på overtage huset.

'Tinkas juleeventyr' sendes hver dag klokken 20.00 på TV 2 fra den 1. december. Den genudsendes hver eftermiddag cirka klokken 16.15. Du kan hver dag også se snigpremieren på det næste afsnit på TV 2 PLAY.