Har du spottet den lille detalje?: - Det føles som en klods i øjet

Udover den røde hue, har nisserne ét særligt kendetegn i julekalenderen 'Tinkas juleeventyr'.

"Vær en ven for din nærmeste. Vær en ven for dine fjerneste. Nisser stå sammen. For én nisse er ingen nisse."

Sådan lyder remsen, som alle unge nisser skal lære at sige og leve efter i TV 2s julekalender. 

Men udover fællesskabsremsen og den røde hue, deler nisserne også et særligt kendetegn. 

De har alle grønne øjne. 

Derfor måtte alle skuespillerne, som spiller nisser, sætte grønne kontaktlinser i øjnene. En ikke helt nem opgave, når man slet ikke er vant til at bruge kontaktlinser. 

- Første gang, jeg skulle have dem i øjnene, var til en sminkeprøve. Stylisten prøvede at sætte dem i, men det gik overhovedet ikke. Jeg var faktisk mega nervøs for det, siger Josephine Højbjerg, som ikke havde haft kontaktlinser i før. 

Det føltes som om, at jeg havde en klods i øjet

Josephine Højbjerg

Derfor måtte den unge skuespiller gå i skarp kontaktlinsetræning, fordi de skulle være i øjnene til hver optagelse. 

- Det føltes som om, at jeg havde en klods i øjet, siger hun. 

VÆR MED I DEN STORE JULEDUET

Hent TINKA-appen, lav sjove videoklip, og bliv en del af julens store interaktive musikvideo. Med appen kan du være med til at lave julens fedeste musikvideo ved at synge duet med to kendte sangere, karaktererne fra julekalenderen og resten af Danmark.

Du kan hver dag åbne en ny, spændende videoudfordring, som du kan mime med på. Bag udvalgte låger i lågekalenderen, finder du koder, som kan åbne helt særlige bonusklip i TINKA-appen. Hvis du vil, kan du sende dine videoer til TV 2 og få mulighed for at komme på tv.

App'en fås både til IOS og Android telefoner og tablets og kan hentes nu.

En anden skuespiller i julekalenderen, Anette Støvelbæk, spiller nissen Tuva. For hende var kontaktlinserne også en stor udfordring.

- Første gang, jeg prøvede at få dem i, gik det slet ikke. Jeg prøvede og prøvede, men måtte give op til sidst. Så var der intet andet for, end at jeg måtte tage dem med hjem og øve derhjemme, siger hun til TV 2. 

Tuva spilles af Anette Støvelbæk.
Tuva spilles af Anette Støvelbæk. Foto: Agnethe Schlichtkrull / TV 2

Røg og en drypper

Ifølge de to skuespillere var det værste dog ikke at sætte dem i. Det værste var under optagelserne, når der skulle være en smule røg. Det fik kontaktlinserne til at tørre ud, og når man i forvejen ikke er vant til at have noget fremmed i øjnene, var det decideret ubehageligt. 

- Mellem optagelserne måtte vi lige kalde på en, som havde nogle øjedråber. Så fik vi lige øjnene dryppet, siger Anette Støvelbæk.

Josephine Højbjerg er enig. 

- Når jeg vidste, at der ville være røg under en optagelse, så var jeg ekstra nervøs på grund af kontaktlinserne, siger hun og fortsætter: 

Nissernes grønne øjne er meget tydelige i den første scene fra 'Tinkas juleeventyr'.
Nissernes grønne øjne er meget tydelige i den første scene fra 'Tinkas juleeventyr'. Foto: TV 2

- Vi havde alle forskellige nuancer af grøn i linserne, og når lyset faldt på den helt rigtige måde, så mine øjne næsten uhyggelige ud.

Heldigvis vænnede skuespillerne sig til kontaktlinserne efter nogle uger, og særligt opgaven med at putte dem i blev lettere. 

'Tinkas juleeventyr' sendes hver dag klokken 20.00 på TV 2 fra den 1. december. Den genudsendes hver eftermiddag cirka klokken 16.15. Du kan hver dag også se snigpremiere på det næste afsnit på TV 2 PLAY.

Nisser, mennesker og en hofsnog