De var væk i 9 år - nu er de endelig tilbage

Nisser har været savnet på TV 2.

Hvis man ser bort fra genudsendelser, så var den sidste julekalender med nisser fra TV 2 'Mikkel og Guldkortet' fra 2008, hvor nisserne skænkede ønsker til menneskene til højre og venstre, og skabte en masse ravage. 

- Så vi synes, at det var på høje tid at få nisserne tilbage på fjernsynet, siger Jennifer Green, executive producer for fiktion på TV 2.

I år gælder det nisserigets sikkerhed i 'Tinkas juleeventyr' som sendes hver aften klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

- Jeg fik at vide, at der var nogen, der godt kunne lide nisser og savnede nisser, så jeg tænkte, at nu var det på tide at nisserne kom tilbage, siger Flemming Klem, som har skrevet manuskriptet til 'Tinkas juleeventyr'. Han har i øvrigt også været med til at skrive 'Jul i Valhal' og 'Juleønsket' og vandt i 2003 en Oscar for kortfilmen 'Der er en yndig mand'.

'Mikkel og Guldkortet' fra 2008 var sidste gang, TV 2 lavede en julekalender med nisser. Lige indtil 'Tinkas juleeventyr'.
'Mikkel og Guldkortet' fra 2008 var sidste gang, TV 2 lavede en julekalender med nisser. Lige indtil 'Tinkas juleeventyr'. Foto: TV 2

- Der har ikke været et ønske om, at nisserne skulle holde en pause på TV 2. Men det har været dejligt at få nisserne tilbage igen – de er jo sjove at være i selskab med, siger Flemming Klem og peger på, at julen også kan indeholde engle og nordisk mytologi som i ’Juleønsket og ’Jul i Valhal’.

Det var helt tilbage i 2015, at snakken om nisser og arbejdet på 'Tinkas Juleeventyr' begyndte. Men det skulle ikke være drillenisser, som kom tilbage til TV 2.  

Amuletten er magisk. Nisserne får deres amulet, når de har Tinkas alder. Det foregår ved en højtidelig ceremoni på kongeslottet. Har man et ægte nissehjerte, vil amuletten skifte farve fra grøn til rød.
Amuletten er magisk. Nisserne får deres amulet, når de har Tinkas alder. Det foregår ved en højtidelig ceremoni på kongeslottet. Har man et ægte nissehjerte, vil amuletten skifte farve fra grøn til rød. Foto: Agnethe Schlichtkrull / TV 2

- Det skulle være nisser i deres egen verden med deres egne konflikter. Det skulle være en historie, som samler os. Ligesom mottoet: "Én nisse er ingen nisse, fordi nisser står sammen", siger Flemming Klem og henviser til den remse, som alle nisser skal sige, når de modtager deres nisseamulet. 

'Tinkas juleeventyr' sendes hver dag klokken 20.00 på TV 2 fra den 1. december. Den genudsendes hver eftermiddag cirka klokken 16.15. Du kan hver dag også se snigpremiere på det næste afsnit på TV 2 PLAY.

Nisser, mennesker og en hofsnog