Sådan kan dit barn se julekalender før klokken 20

Det kan være svært at få børnene i seng til tiden, når årets julekalender bliver sendt klokken 20.00. Men der findes en løsning.

Der er tisset af og børstet tænder.

Klokken 20.00 ligger mange danske børn formentlig allerede i sengen - samme tid, som TV 2 sender julekalenderen 'Tvillingerne og Julemanden' fra 2013.

Men der er faktisk en helt klar årsag til, at 'Tvillingerne og Julemanden' sendes på dette tidspunkt.

- Gennem mange års erfaring har vi lært, at klokken 20 er det tidspunkt på dagen, hvor vi har størst mulighed for at samle familien til julekalender, hvilket er utroligt vigtigt for os. Vi vil gerne give familien mulighed for at sidde sammen og hygge sig, siger planchef Mette Rysø Johansen, der har det øverste ansvar for programplanlægningen på TV 2s kanaler.

Hvis klokken 20.00 er for sent for de yngste seere - og vil man ikke være en dag bagefter med julekalenderen - så findes der en løsning.

For på TV 2s streamingtjeneste, TV 2 PLAY, kan du se dagens afsnit, lige når det passer dig. Det aktuelle afsnit bliver nemlig lagt ud 24 timer før, det bliver sendt på fjernsyn.

Første afsnit er tilgængeligt på TV 2 PLAY 1. december klokken 06.00.

Julemanden Nicolas (Lars Hjortshøj), Signe (Marie Højgaard Andersen) og Peter (Martin Hempel Barkholt) i 'Tvillingerne og Julemanden'.
Julemanden Nicolas (Lars Hjortshøj), Signe (Marie Højgaard Andersen) og Peter (Martin Hempel Barkholt) i 'Tvillingerne og Julemanden'. Foto: Martin Dam / TV 2

Dermed kan man altså se dagens julekalenderafsnit før klokken 20.00.

Desuden genudsendes aftenens afsnit næste dag cirka klokken 16.25 i hverdage og lidt tidligere i weekenden.

- Vi ved, at nogle af de yngre børn er blevet lagt klokken 20.00, hvorfor vi genudsender 'Tvilingerne og Julemanden' om eftermiddagen klokken 16.25 i hverdagene og cirka klokken 13.00 i weekenden, fortæller Mette Rysø Johansen.

For de mindste

Derudover sender TV 2 hver dag julekalenderen 'Alletiders Julemand' for de små lige før genudsendelsen af 'Tvillingerne og Julemanden'.

- I år sender vi også ’Alletiders Julemand’ klokken 15.50 på hverdage, så børn og voksne kan følge med i denne julekalender allerede om eftermiddagen, siger Mette Rysø Johansen.

Det er også muligt at se hele julekalenderen 'Ludvig og Julemanden' på TV 2 PLAY allerede fra november.

Til de voksne

Juletiden er dog ikke kun for de yngste personer i husstanden. TV 2 CHARLIE sender også den måske mest legendariske voksenjulekalender, nemlig De Nattergales 'The Julekalender', hver dag i december klokken 20.25.

Viggo Sommer som kartoffelavler Oluf Sand og Carsten Knudsen som hans kone, the kartoffelwoman Gertrud, i 'The Julekalender'.
Viggo Sommer som kartoffelavler Oluf Sand og Carsten Knudsen som hans kone, the kartoffelwoman Gertrud, i 'The Julekalender'. Foto: Steen Linde / TV 2

Er du til en mere satirisk julekalender, sender TV 2 CHARLIE også 'Canal Wildcard'. Det er også en julekalender fra De Nattergale, som blev lavet præcis ti år efter 'The Julekalender'.

Handlingen udspiller sig på den lokale tv-station Kanal Firkanten, som har vundet en konkurrence, der gør, at de kan sende direkte til hele Danmark i december.

Folkene bag CWC/Canal Wildcard med ansvarshavende Finn Nissen i midten - der godt nok ligner De Nattergales Viggo Sommer lidt. Og de to andre ligner da Uffe Rørbæk og Carsten Knudsen fra samme gruppe.
Folkene bag CWC/Canal Wildcard med ansvarshavende Finn Nissen i midten - der godt nok ligner De Nattergales Viggo Sommer lidt. Og de to andre ligner da Uffe Rørbæk og Carsten Knudsen fra samme gruppe. Foto: Steen Linde / TV 2

Det er hver aften på TV 2 CHARLIE klokken cirka 22.20.

Både 'The Julekalender' og 'Canal Wildcard' kan også ses på TV 2 PLAY.

'Tvillingerne og Julemanden' sendes hver dag klokken 20.00 på TV 2 fra 1. december. Den genudsendes hver eftermiddag cirka klokken 16.15. På TV 2 PLAY kan du hver dag se ét afsnit forud.