Lasse fra julekalenderen: - Jeg havde slet ikke tænkt på at blive kendt

Da Albert Rosin Harson sad og skrev autografer, gik det op for ham, hvor anderledes hans december ville blive.

Lige nu spiller han rollen som Lasse i TV 2s julekalender 'Tinkas juleeventyr', hvor han skal hjælpe nissen Tinka med at løse mysteriet om nisseamuletten og den forsvundne julestjerne.

Lasse er lidt af en ballademager, som derfor er flyttet ud på landet med sin far og lillesøster for at komme på ret køl. 

Der er faktisk flere områder, hvor karakteren Lasse fra julekalenderen og Albert Rosin Harson ligner hinanden. De kommer begge fra København og er 15 år. De har også begge prøvet at leve et sted og have mange venner et andet sted. De kan også begge finde på at være en drillepind. 

En kæk københavnerknægt

- Vi kan også begge to lide vores søskende. Lasse har en lillesøster, og jeg har en storesøster. Vi kan også begge finde på at være lidt irriterede på vores forældre engang imellem, siger Albert Rosin Harson til TV 2 og henviser til Lasses irritation på sin far over at være flyttet ud af København i tv-serien.

Lasse (Albert Rosin Harson) flytter ud på landet til sin farmor (Birthe Neumann) sammen med sin far (Martin Bo Lindsten) og lillesøster (Rosita Nellie Holse Gjurup). En situation, som Lasse ikke er tilfreds med.
Lasse (Albert Rosin Harson) flytter ud på landet til sin farmor (Birthe Neumann) sammen med sin far (Martin Bo Lindsten) og lillesøster (Rosita Nellie Holse Gjurup). En situation, som Lasse ikke er tilfreds med. Foto: Agnethe Schlichtkrull / TV 2

Albert Rosin Harson er dog ikke en ballademager som Lasse. 

- Jeg kunne slet ikke finde på at lave ballade på min skole som Lasse. Men jeg kan godt være lidt kæk engang imellem, siger han med et skælmsk smil på læberne.  

Ikke forberedt på at blive genkendt

Selvom Albert har spillet flere roller før, så er rollen som Lasse den største, han har haft. Selve størrelsen på filmholdet overraskede ham også. 

- De havde folk ansat til at stille skarpt på kameraerne. Det var deres eneste arbejde. Det er jo helt vildt, siger han. 

Han havde dog ikke tænkt over, at hans ansigt fra den 1. december vil optræde på tusinder af tv-skærme i de danske hjem, og han derved kan blive genkendt på gaden. 

- I begyndelsen havde jeg slet ikke tænkt over det. Det var først, da Cosmo (produktionsselskabet, red.) fortalte mig om det, og jeg skulle sætte min autograf på nogle kort, at jeg kom til at tænke på det, siger Albert Rosin Harson. 

Han føler sig dog helt klar og glæder sig til at møde og snakke med fans af julekalenderen. Og når sidste afsnit er rullet over skærmen, skal han holde jul med sin far, mor, søster, faster og mormor. 

Lasses far, Mikkel (Martin Bo Lindsten), er sikker på, at svømning er en god måde at få nye venner på. Men Lasse (Albert Rosin Harson) savner København og vil ikke bo på landet.
Lasses far, Mikkel (Martin Bo Lindsten), er sikker på, at svømning er en god måde at få nye venner på. Men Lasse (Albert Rosin Harson) savner København og vil ikke bo på landet. Foto: Agnethe Schlichtkrull / TV 2

Og der er én særlig familietradition, som familien holder fast i. 

- Vi plejer altid at købe vores juletræ hos en café på Christianshavn, hvor vi bagefter sætter os ind og får en kop varm kakao og æbleskiver. Det er blevet en juletradition for mig, siger Albert Rosin Harson. 

Tiden vil vise, om han så fremover bliver genkendt for sin rolle som Lasse.

'Tinkas juleeventyr' sendes hver dag fra den 1. december klokken 20.00 på TV 2. Den genudsendes hver eftermiddag cirka klokken 16.15. Du kan hver dag også se snigpremieren på det næste afsnit på TV 2 PLAY. 

Nisser, mennesker og en hofsnog