Kendte

Filminstruktør bryder tavshed om kontroversiel beslutning

Der er stadig folk i Hollywood, som skærer tænder, siger Ridley Scott om den seneste tids sager om seksuelle krænkelser.

Knap en måned efter den kontroversielle beslutning om at klippe den Oscar-vindende skuespiller Kevin Spacey ud af sin kommende film, tager filminstruktør Ridley Scott bladet fra munden.

Det sker i et interview med amerikanske Entertainment Weekly.

Årsagen til, at Spacey blev forvist fra den ellers færdigoptagede filmrulle, er en lang række beskyldninger om seksuelle overgreb, som opstod i kølvandet på den skandaleombrusteHollywood-producer Harvey Weinstein.

Markant og dyrt

Alligevel overraskede beslutningen om helt at fjerne Kevin Spacey fra filmen ’All the Money in the World’ og genindspille hans scener med skuespilleren Christopher Plummer.

- Det er meget, meget markant, udtalte Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen dengang til TV 2 og kaldte situationen ”uden fortilfælde”.

- Det er jo rigtig, rigtig dyrt at skulle ind og sætte en ny skuespiller ind i stedet, åbne filmen igen og klippe den færdig. Og man vil gerne have den ud, så den er en del af Oscar-kapløbet, tilføjede han.

Oscarvinder fra 2011 erstatter Kevin Spacey efter beskyldninger om upassende opførsel. Video: Ida Zander Jensen

Ikke desto mindre var det, hvad Ridley Scott besluttede sig for.

Han mener nemlig ikke, at der bør være nogen form for tolerance overfor den slags krænkende adfærd, forklarer han Entertainment Weekly.

- Det vil få indflydelse på filmen. Og vi kan ikke lade én persons handlinger påvirke alle de andres gode arbejde. Så simpelt er det, siger Scott, som ellers var tilfreds med Spaceys præstation under optagelserne.

Instruktøren erkender, at valget har kostet både kræfter og kontanter. Særligt fordi han insisterede på at fastholde filmens planlagte premieredato på den 22. december i år.

Samtidig fortæller Ridley Scott, at han traf beslutningen uden at kontakte Kevin Spacey, og at han heller ikke har hørt noget fra den anklagede skuespiller.

Fjernet fra film og tv

Foruden at være blevet klippet ud af Ridley Scotts kommende spillefilm har sagen kostet Kevin Spacey en hæderspris. Ligesom han kort efter anklagerne blev fyret fra streamingtjenesten Netflix, hvor han havde hovedrollen i den ellers succesfulde tv-serie ’House of Cards’.

Selv om Netflix hurtigt lagde afstand til skuespilleren, overraskede Ridley Scotts beslutning om at erstatte Spaceys rolle det filmstudie, der står bag den kommende film.

- De var sådan: ”Du gør det ikke. Gud være med dig”, siger Ridley Scott i interviewet med Entertainment Weekly.

Her omtaler han også afsløringerne om Harvey Weinstein og krænkelseskulturen hos Hollywoods magtfulde mænd som at have været alt for længe undervejs.

- Jeg synes, det var på tide, siger instruktøren og tilføjer:

- Der er stadig nogle flere folk derude, som skærer tænder lige nu.