De største øjeblikke

Hugo Helmigs næste skridt: - Jeg havde ikke forestillet mig at stå der så tidligt

Årets største øjeblik for den unge Helmig foregik i silende regn. Snart træder han op på en af de helt store scener.

Klokken er næsten 10, og den 19-årige østjyde er ved at vågne i hjemmet i hjertet af Aarhus. Om lidt skal han være i øvelokalet, hvor han bruger meget af sin tid.

Hugo Helmig bor fortsat hjemme hos forældrene, men han tænker på at rykke til hovedstaden i takt med, at karrieren tager fart.

- Jeg er den sidste af fire søskende, der stadig bor hjemme, så mine forældre holder meget godt fast i mig, griner han. 

Hans mor og far er ikke hvem-som-helst. Hugo Helmig er nemlig søn af sangeren Thomas Helmig og den tidligere topmodel - nu forfatter og psykolog - Renée Toft Simonsen.

Eddermanme vildt

I år er han katapulteret ind på den danske musikscene. Hugo Helmig udgav sin første single i juni, afholdt sin debutkoncert i august og optrådte på tv for første gang i september.

- Jeg var så nervøs i begyndelsen af nummeret. Men jeg skulle lige ind i det, og så gik det okay, siger han om at synge på skærmen. Det foregik til P3 Guld, hvor han også var nomineret til en talentpris.

Se en bid af Hugo Helmigs første officielle koncert, der fandt sted i Aarhus, herunder:

På en af årets sidste dage runder sangeren en anden musikalsk milepæl - her skal han nemlig optræde i Operaen i København. Det sker i forbindelse med TV 2-showet 'De største øjeblikke'.

Programmet giver et tilbageblik på året, der er gået, og Hugo Helmig kommer til at dele scene med blandt andre sangerinden Stine Bramsen og trioen Scarlet Pleasure.

- Det er eddermanme vildt at skulle spille der. Det er en af de store, smukke scener, som man gerne vil spille på, siger han og fortsætter: 

- Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle stå der så tidligt i karrieren.

Han har været i Operaen en enkelt gang før - i foråret spillede hans far nemlig en koncert i foyeren med The Antonelli Orchestra.

Fordele og ulemper

Selv om de sidste seks måneder har været travle, blev beslutningen om at fokusere fuldt ud på karrieren truffet for tre år siden. Det skete under et ophold på en efterskole, og siden har Hugo Helmig satset på popmusikken.

Det har han ikke fra fremmede. Thomas Helmig har over 30 års erfaring i branchen, og da han selv var 19 år, blev han forsanger i soul- og funkbandet Elevatordrengene. Nu er sønnen nået den alder, og de to snakker både musik og spiller guitar sammen.

- Lige siden jeg startede med at spille klaver som 6-årig, har vi jammet sammen, fortæller Hugo Helmig.

Men der er både fordele og ulemper ved at have kendte forældre.

- Man får måske en del mere opmærksomhed, hvilket kan være en god ting. Det der med at blive sammenlignet er aldrig sjovt, men jeg lægger ikke så meget i det. Jeg har altid følt, at vi er to forskellige mennesker, siger han.

Hugo Helmig synes også, han har fundet sin egen lyd.

- Jeg tror, det har været meget automatisk, at sådan har jeg syntes, min lyd skulle være. Men en af grundene til, at jeg synger på engelsk, er nok for at adskille mig lidt fra det (en sammenligning, red). Det er måske sket underbevidst.

Mit største øjeblik

Hugo Helmigs eget største øjeblik i år hænger sammen med karrieren, og det fandt sted en junidag i silende regn.

Hans grå trenchoat sugede vand til sig, og de brune læderstøvler var ikke oplagt til en regnvåd festival. Men lige præcis den dag ville han gerne være pænt klædt på.

Man burde være lidt irriteret og i dårligt humør, men jeg var bare mega glad

Hugo Helmig

Han var gæst på Northside-festivalen i Aarhus, da hans første single, popsangen 'Please don't lie', udkom. Singlen er siden blevet streamet over otte millioner gange og har ligget nummer et på den danske airplay-liste.

- Det øsede ned. Det var en meget mærkelig situation, hvor man burde være lidt irriteret og i dårligt humør, men jeg var bare mega glad og kunne ikke komme ned fra den sky, jeg var på. Jeg var så glad for, at sangen endelig var ude. Det var en mærkelig kontrast at være helt lalleglad inde under et telt, mens det bare pisser ned udenfor, fortæller han.

Hør Hugo Helmigs første single 'Please don't lie' her.

Se Hugo Helmig optræde i 'De største øjeblikke' på TV 2 i slutningen af december.