Underholdning

'Skam'-instruktør vil gøre det igen – står i spidsen for amerikansk version

Den norske instruktør Julie Andem skal nu skabe nyt 'Skam'-univers til amerikanerne.

Den norske ungdomsserie ’Skam’ sendte en decideret 'Skam'-feber langt ud over Norges grænser.

Unge som ældre danskere kastede i løbet af seriens fire sæsoner sin kærlighed på hele holdet fra Hartvig Nissens-gymnasiet og deres udtryk som ”drittsekk” og ”føkkboy”.

Og nu har kvinden bag serien sat sig for at gøre det igen. På engelsk og på verdensscenen.

Kunne ikke give serien til en anden

Sidste år annoncerede norske NRK, at der kommer en amerikansk version af 'Skam', og i weekenden offentliggjorde 35-årige Julie Andem, at hun også står bag den internationale version af den populære serie.

- Jeg ville ikke give den til nogen anden. Det bliver en udfordring at prøve på at lave den i en anden kultur, på et andet sprog, til et meget større publikum, men jeg lover, at jeg vil lægge alle mine anstrengelser og mit hjerte i det, skriver hun på sin Instagram-profil.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Foregår i Texas

Opslaget på Instagram afslører, at auditions til den nye serie foregår i Austin i Texas. Her bliver unge mellem 16 og 20 år inviteret til åben audition, og skuespillererfaring er ikke et krav.

Castingen styres af Vicky Boone Casting, og på Reddit forklarer en af casterne, at holdet bag vil lave dybdegående interviews med unge for at finde ud af, hvordan det er at være ung i Austin - præcis som man gjorde under skabelsen af den norske 'Skam'.

Julie Andem beder da også endnu engang sine fans om hjælp.

- 'Skam' er ikke min serie. Vi ejer alle 'Skam'. Det er ikke bare en dramaserie, det er en begivenhed og et fællesskab, som I alle er del af og bidrager til. Så vær søde at hjælpe mig. Lad os vise teenagere alle steder, at de ikke er alene, skriver Julie Andem.

Vises på Facebook

Første sæson af den amerikanske 'Skam'-serie får premiere i løbet af 2018 på Facebooks nylancerede streaming-tjeneste, Facebook Watch, mens NRK også har sikret sig ret til at sende den nye serie.

Derudover har unge i Tyskland, Frankrig, Holland, Spanien og Italien udsigt til egne 'Skam'-universer, da NRK har håndplukket producenter til at genindspille serien i de fem europæiske lande.

 - Visionen bag 'Skam' var, at serien skulle styrke selvværdet hos 16-årige piger ved at belyse tabuer, gøre dem bevidste om medmenneskelige relationer og vise dem, at det betaler sig at konfrontere sig selv med sin frygt. Det kan vi være stolte af at eksportere til udlandet, sagde NRK's brodcastingschef, Thor Gjermund Eriksen, i oktober til NRK.

Afstemning

Vil du se den amerikanske udgave af 'Skam'?