Underholdning

Her er stjernerne fra 'Sex and the City' i dag

Det er 19 år siden, 'Sex and the City' tryllebandt verden med tematikker om sex, veninder, karriere og tøj. Hvor er stjernerne i dag?

Det første afsnit havde premiere i 1998, og serien bød på sammenlagt 94 afsnit, hvor det sidste blev sendt februar 2004. Serien fik også to film i 2008 og 2010, hvor især den første blev en enorm succes. 

Rygterne om en tredje film var derefter vedholdende, men de blev endegyldigt skudt ned d. 28. september 2017, hvor hovedrolleindehaveren Sarah Jessica Parker udtalte, at projektet var helt dødt. 

FAKTA OM 'SEX AND THE CITY'

Havde premiere den 6. juni 1998 i USA og består af 94 episoder og to film. 

Det sidste afsnit blev vist 22. februar 2004.

Er baseret på Candace Bushnells bog af samme navn, som er en samling af tekster fra hendes klumme i avisen The New York Observer.

Kim Cattrall afviste rollen som Samantha tre gange inden hun sagde ja. 

Serien blev så populær, at der er blevet lavet en 'Sex And The City' rundtur I New York, som man stadig kan komme på den dag i dag. 

'Sex and the City' vises mandag til fredag på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Men fordums storhedstid forgår naturligvis ikke af de aflyste planer for en ny film, da 'Sex and the City'-serien nu sendes på TV 2 ZULU fra mandag til fredag. Søndag kan du ligge i sofaen og se næsten seks timer af den populære serie. 

Det er syv år siden, vi sidst så alle kvinderne sammen i den seneste film, og det er 13 år siden, vi så dem sammen i det sidste serieafsnit i 2004. 

Så hvad er der sket siden, og hvad laver Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda i dag?

Det første, som måske vil springe mange i øjnene, er det faktum, at man ikke har set kvinderne i større film- eller serieproduktioner på vores breddegrader - på nær måske Sarah Jessica Parker, som var og er den største stjerne fra 'Sex and the City'. 

Dog har ingen af kvinderne ligget på den lade side siden storhedstiden i slut-90'erne og -00'erne. Omend flere har lagt 'Sex and the City'-tiden bag sig.

Carrie Bradshaw/Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker

Den amerikanske skuespillerinde i henholdsvis 1998 og 2017.

Sarah Jessica Parker, 52 år, var allerede den største stjerne i 'Sex and the City', da den begyndte. Siden har hun medvirket i flere film, hvor genren typisk er den romantiske komedie. Derudover har hun også pæn succes med tv-serien 'Divorce' på HBO, som får en ny sæson til januar. Serien er dog blevet udskældt for sine dårlige paralleler til 'Sex and the City'.  

Udover arbejdet foran kameraet, er hun også dybt involveret i arbejdet bag kameraet. Hun driver produktionsselskabet Pretty Matches, som blandt andet laver indhold til HBO. I år kunne hun også fejre 20-års bryllupsdag med sin mand Matthew Broderick, som også er skuespiller og blandt andet har spillet med i "En vild pjækkedag" fra 1986. Sammen har de tre børn, hvor de to yngste er tvillinger og er kommet til verden med en surrogatmor. 

Som den største stjerne i serien har det også været hende, som der blev lyttet til, når der var vedholdende rygter om en tredje film. Hun ville gerne, men skuespillerinden Kim Cattrall ville efter sigende ikke. Og dét udløste lidt mudderkastning mellem de to. 

Samantha Jones/Kim Cattrall

Cynthia Nixon og Kim Cattrall.
Kim Cattrall.

Den britiske skuespillerinde i 2000 og i 2014.

Kim Cattrall, 61 år, spillede den seksuelt frigjorte Samantha Jones. Hun er den ældste af kvinderne, hvor hun i sæson seks afslører, at hun er 45 år gammel med ordene: 'Forty-fucking-five'. Hun er klart den kvinde med den mest glubske sexappetit, og konsumerer et sted mellem 40 og 45 sexpartnere gennem tv-serien. 

Hun er født i England og havde gennem 70'erne og 80'erne mange gæsteroller i tv-serier og større roller i teaterproduktioner. Hendes største rolle har været i 'Sex and the City'-universet, og efterfølgende har hun medvirket i langt smallere og mindre film og særdeles mange teateropsætninger. 

Hun har været gift tre gange og har ingen børn. I midten af 80'erne boede hun i Frankfurt med sin anden mand og lærte at tale flydende tysk. Dog siger hun, at den færdighed er svundet kraftigt ind. 

Rygtebørsen i Hollywood udpegede Kim Cattrall til syndebukken, da det blev officielt, at der ikke ville komme en 'Sex and the City 3'-film. 

Et tweet fra Kim Cattrall, hvor hun forsvarer sig selv og skriver, at hun tidligt havde afvist rollen.

Nogle mente, at hun havde sagt ja og så stillede urimelige krav. Hun siger, at hun havde afvist at medvirke i filmen fra begyndelsen. Uenigheden førte til beskyldninger om, at hun var en diva og krævende. 

I et interview med den britiske tv-vært Piers Morgan på ITV i oktober sagde Kim Cattrall, at skuespillerne fra serien "aldrig havde været venner. De var kollegaer."

Hun kritiserede også Sarah Jessica Parker og mente, at "hun kunne have været sødere" under uoverensstemmelserne. 

Miranda Hobbes/Cynthia Nixon

Cynthia Nixon i 1998.
Cynthia Nixon

Skuespillerinden i år 2000 og 2017

Cynthia Nixon, 51 år, voksede op i New York og gik på Hunter College High School, en skole for særligt stærke elever.  Hun var meget aktiv i mindre film og adskillige teaterproduktioner på Broadway frem til det store gennembrud i 'Sex and the City' i 1998.

Serien og filmene gav hendes karriere et stort løft, hvorefter hun medvirkede i flere kendte serier og roste film. Blandt andet spillede hun i 2014 med i fire afsnit af tv-serien 'Hannibal' med danske Mads Mikkelsen. 

I følge IMDB har hun medvirket i flere større og mindre roller i film hvert år siden sidste 'Sex and the City'-film. Hun blev i 2012 gift med sin hustru Christine Marinoni, som hun blev forlovet med i 2009. Året før det stod hun frem på amerikansk morgen-tv og fortalte, at hun nu var clearet for den brystkræft, som hun havde holdt skjult. 

Hun havde for få dage siden en sammenkomst med Sarah Jessica Parker og manuskriptforfatteren til 'Sex and the City' Michael Patrick King.

Charlotte York/Kristin Davis

Kristin Davis
Kristin Davis

 Skuespillerinden i 1998 og i 2017.

Kristin Davis, 52 år, flyttede til New York som ung, arbejdede som tjener og havde et yogastudie med en ven. I 1995 fik hun en rolle i tv-serien 'Melrose Place', hvor hun blev i et år, indtil producerne skrev hendes karakter ud. 

Det var også hendes medvirken i 'Sex and the City', som fik hendes karriere til at blomstre. Hun har dog ikke været lige så aktiv som sine kollegaer fra serien efterfølgende. Hun har medvirket i en håndfuld film og tv-serier siden, blandt andet som stemme i en tegnefilm fra 2004-2009 år. 

I 2008 stod hun frem og fortalte, at hun havde været alkoholiker, da hun var i 20'erne. Hun havde gået meget stille med dørene, da det lå langt tilbage. Det betyder også, at hun aldrig har rørt de mange cosmopolitans-cocktails, som hun bliver tilbudt efter sin rolle i 'Sex and the City'.

Hun har siden 2004 været ambassadør for Oxfam, en sammenslutning af britiske velgørenhedsorganisationer, som bekæmper fattigdom. 

Hun udtalte i oktober, at hun "stadig havde håb for en 'Sex and the City 3'".

Afstemning

Hvem er din favorit i 'Sex and the City'?

'Sex and the City' sendes mandag til fredag på TV 2 ZULU. Hver søndag fra cirka klokken 13.00 kan du "mini-binge" op til 10 afsnit af serien på TV 2 ZULU.