Kirsten Birgit udvandrede fra scenen under Danish Music Awards

- Det har jeg ikke prøvet før, siger forsangeren fra Scarlet Pleasure.

Dansk musiks stjernehimmel blev hyldet lørdag aften, da Danish Music Awards løb af stablen. 

Her plejer prisoverrækkerne at blive i baggrunden, mens der bliver takket for statuetterne, men sådan skulle det ikke gå, da sangerinden Søs Fenger og radiosatirikeren Frederik Cilius alias den fiktive Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, kendt fra 'Den Korte Radioavis', gik på scenen.

Kirsten Birgit er ikke bleg for at komme med sin uforbeholdne mening, hvis noget ikke passer ind i hendes smag. 

Det skal være et navn, der har noget kulturel tyngde, og det tager jeg som en udfordring

Emil Goll, forsanger i Scarlet Pleasure

Uheldigvis havde de to prisoverrækkere taget det samme maritime tøj på i dagens anledning, og det skabte allerede dårlig stemning mellem de to.

Efter vinderen af 'Årets danske gruppe' - eller "gruppering", som Kirsten Birgit kaldte det - blev annonceret, udvandrede hun fra scenen.

Den danske trio Scarlet Pleasure vandt prisen.

- Det var Kirsten Birgit ikke tilfreds med, konstaterede forsanger Emil Goll med et smil, da han takkede for statuetten på scenen.   

Tager det som en udfordring

I gruppekategorien var også Molo, Nik & Jay, Sort Sol og Suspekt nominerede, og forsangeren i Scarlet Pleasure havde efterfølgende sit eget bud på, hvorfor Kirsten Birgit pludselig forsvandt.

- Det har jeg ikke prøvet før. Jeg tænker, at Kirsten Birgit gerne ville have, at Sort Sol skulle vinde. Det anerkender jeg. Det skal være et navn, der har noget kulturel tyngde, og det tager jeg som en udfordring. Der er Sort Sol 40 år ahead of us, så det må vi bare acceptere, joker han.

Til gengæld vandt Sort Sol akademiets ærespris i år.

Emil Goll beskriver sig selv som "kæmpefan" af den fiktive karakter Kirsten Birgit, der spilles af Frederik Cilius.

- Jeg er virkelig ked af, at jeg ikke lov til at møde hende i dag.

Til gengæld er han glad for de to priser, som bandet modtog til Danish Music Awards. Især blev han overrasket over at vinde 'Årets danske hit', hvor Gilli var nomineret for tre af sine sange.

Scarlet Pleasure vandt for sangen 'Déja vu', og statuetten er baseret på de mest streamede, downloadede og radiospillede numre i Danmark.

Se musikvideoen til 'Déja vu' herunder:

- Hvis man kigger statistisk på det, var der er en rimelig god chance for, at Gilli tog den, hvilket jeg også ville have syntes, var helt fortjent. Så vi er meget beærede over at få lov til at tage den med hjem, siger Emil Goll.

Selv om rapperen Gilli ikke vandt 'Årets danske hit', blev han alligevel den helt store topscorer under Danish Music Awards. Her kan du se, hvem der har vundet alle årets DMA-statuetter.

Se 'Danish Music Awards' på TV 2 PLAY.