GO'

Millioner har set dansk skuespiller i tv-serie - lagde du mærke til hende?

Danske Linnea Berthelsens hår måtte gennem en hård proces for rollen i 'Stranger Things'.

De færreste herhjemme har måske hørt om Linnea Berthelsen, men siden slutningen af oktober har hele verden kunne følge hendes vigtige rolle i Netflix-serien ’Stranger Things’.

Her træder den 24-årige dansker ind i åbningsscenen på den prisbelønnede series anden sæson og spiller i rollen som Kali over for en af seriens helt store stjerner – den blot 13-årige Millie Bobby Brown.

Linnea Berthelsen og Millie Bobby Brown i 'Stranger Things'.

Rollen som den iltre Kali har Linnea Berthelsen selv været med til at forme. Og selv om karakteren ligger langt fra virkelighedens smilende Linnea Berthelsen, satte den dystre Kali fysiske spor på skuespillerinden.

For at opnå det helt rigtige udseende til den 80’er-nostalgiske serie, måtte Linnea Berthelsen nemlig farve og barbere sine mørke hårlokker.

Det skete, da seriens hårdesigner som inspiration fandt et billede frem af sangerinden Cindy Lauper, som i 1983 hittede med nummeret ’Girls Just Want To Have Fun’.

Sammenlign frisuren hos henholdsvis Cindy Lauper og Linnea Berthelsen:

Cindy Lauper under koncert.
Linnea Berthelsen i 'Stranger Things'

På billedet var sangerinden skaldet i den ene side og ellers fuldstændig rødhåret. Hårdesigneren var vild med ideen.

- Jeg kiggede lidt på det og syntes egentlig, det var superfedt, at vi skulle lave sådan en transformation. Så vi gik i gang med det. Det blev først bleget og så farvet grønt, forklarer Linnea Berthelsen i ’Go’ morgen Danmark’.

Den grønne farve faldt imidlertid ikke i instruktørens smag. Derfor ville han have lavet det om, og Linnea Berthelsens hår måtte endnu engang en tur igennem blegning og hårfarve. En særdeles skrap proces for håret.

- Hårdesigneren var egentlig ret bange for, at det skulle falde af, det her hår. Men vi måtte starte forfra igen, fortæller Linnea Berthelsen.

Hun endte dog med de lilla lokker, man i dag kan se i serien. Farven blev forfrisket hver anden dag på filmsettet, ligesom Linnea Berthelsen skulle barberes i siderne hver eneste dag.

I 'Stranger Things' spiller Linnea Berthelsen rollen som Kali, en ung kvinde med overnaturlige evner.

Millioner af seere

I dag er Linnea Berthelsen ved at få sin egen frisure tilbage. Hårfarven er smidt, og håret i siderne er ved at vokse ud.

Men hun kan stadig blive overrasket over at se sig selv på skærmen i den populære tv-serie, hvis seneste sæsonpremiere blev set af 15,8 millioner personer.

Det er tre gange så mange som hele femte sæson af ’House of Cards’, en anden populær serie fra Netflix og ikke langt efter den syvende sæsonpremiere på serie-fænomenet ’Game of Thrones’, som på sin første aften samlede 16,1 millioner seere.

Hvad fremtiden vil bringe for den unge skuespiller er endnu ikke hamret i sten. Men for Linnea Berthelsen er det største ønske at blive endnu bedre til faget.

- Jeg vil søge derhen, hvor jeg kan blive bedre. Jeg elsker faget og vil egentlig bare gerne blive ved med at se, hvad der er af muligheder, konstaterer hun.

Om 24-årige Linnea Berthelsen også kommer til at være med i tredje sæson af ’Stranger Things’, ved dog endnu kun seriens manuskriptforfattere.