Jul

Få første smugkig på årets helt store julekalender for hele familien

Fra 1. december kan du følge med i 'Tinkas juleeventyr' på TV 2.

Juledekorationerne har allerede fundet vej til butikkernes hylder, og nu kan du også komme i julestemning med det første blik på TV 2's nye julekalender.

'Tinkas juleeventyr' har et stærkt cast med kendte og ukendte danskere i rollerne. I hovedrollen som nissepigen Tinka ses 14-årige Josephine Højbjerg, som allerede har masser af skuespilerfaring med sig fra tv-serier som 'Broen', 'Klassen' og 'Bubbers Juleshow 2015'. 

- December og familiejulekalender på TV 2 hører sammen og er en skøn tradition, som vi værner om. Det er et meget rutineret og kompetent hold både foran og bag kameraet på dette års julekalender, så vi får en eventyrlig og stemningsfuld julekalender, som familierne kan samles om på TV 2 i december, siger Katrine Vogelsang, fiktionschef på TV 2.

En magisk juletur

Hvert år på juleaften, den 24. december, udførte nissernes konge og et udvalgt menneske et særligt ritual. Den magiske julestjerne blev tændt og derved fik nisserne deres magiske evner, så de kunne hjælpe og bistå menneskene med stort og småt.

Men en juleaften gik det galt. Julestjernen blev ikke tændt, og rygtet gik i nissernes rige, at menneskene havde stjålet den julestjerne, der skulle bruges til at tænde den magiske ild. Menneskene havde afsløret sig selv som onde og upålidelige, og alle indgange til menneskeverdenen blev lukket.

Vores historie tager sin begyndelse 100 år efter denne tragiske hændelse, hvor nissepigen Tinka endelig får overrakt den symbolske amulet, der skal markere, at hun er rigtig nisse. 

Men noget går helt galt. 

- For os er det noget helt specielt at få lov til at lave endnu en familiejulekalender til TV 2, og vi glæder os til at samle familien om en spændende og magisk historie fyldt med julestemning, siger producer Rasmus Kastberg fra Cosmo Film, som tidligere har lavet familiejulekalenderne 'Jesus og Josefine' (2003), 'Jul i Valhal' (2005) og 'Juleønsket' (2015) for TV 2.

Derudover medvirker debutanten Albert Rosin Harson som Tinkas menneskeven Lasse og kendte danske skuespillere som Neel Rønholdt, Birthe Neumann, Ellen Hillingsø, Mia Lyhne og mange flere. 

'Tinkas juleeventyr' begynder 1. december på TV 2 og TV 2 PLAY.