Voice Junior

Finaletid i 'Voice Junior' - derfor er duetten noget særligt

Traditionen tro synger finalister og coachene duetter, inden vinderen af 'Voice Junior' skal findes.

- Vi er nok den diametrale modsætning i vores måde at synge på, lyder det fra sangeren Joey Moe.

Han er coach i 'Voice Junior', der lørdag aften løber over skærmen for sidste gang i denne sæson.

Ligesom det er en tradition de foregående år, synger han og de to andre coaches en duet med hver deres finalist, inden vinderen skal findes. 

Sammen med 11-årige Kamille Thor Eliassen skal Joey Moe synge hans nye sang 'Hey mor', og han tror på, at forskelligheden kan bruges som en fordel. 

- Der er en register- og en stilforskel. Men at man ikke kommer fra samme sted, er også det, der gør, at man skaber noget unikt.

Nederst på siden kan du se alle de sange, deltagerne skal synge. Coachene afslører også, hvilke ikoniske duetter de har som favoritter.

Kulminationen på det hele

Sangerinden og coachen Oh Land, hvis rigtige navn er Nanna Øland Fabricius, er enig i den tankegang. 

- Det er tit sådan i livet, at dem, der er ens modsætning, komplimenterer noget i én. Jeg synes sjældent, at man får noget ud af at sætte folk sammen, der er helt ens. 

Det er også lidt sørgmodigt

Oh Land, coach i 'Voice Junior'

Samtidig handler det om at tune sig ind på den samme historie, så det bliver naturligt at høre på, forklarer hun.

Det er også nostalgisk for Oh Land at skulle synge 'Wolf and I' med finalisten Dafne Stilund Nielsen. For duetten i 'Voice Junior' er blevet symbolet på en afslutning. 

- Det er en naturlig kulmination på det hele, at man til sidst står på scenen sammen og fejrer det samarbejde, man har haft. Men det er også lidt sørgmodigt, fordi det ligesom er det sidste skud, siger hun. 

Den tredje og sidste finalist, Merle Meyland, skal lørdag aften synge 'Gi' mig et smil' med sin coach Wafande. Han lægger mest vægt på, at de profesionelle sangeres rolle under duetten er at få deltagerne til at føle sig godt tilpas under finalen.

- I virkeligheden prøver jeg bare at bakke Merle op og støtte hende. Jeg kan jo godt sangen, så det handler mere om, at hun føler sig tryg, siger han. 

Se finalen af 'Voice Junior' lørdag klokken 20 på TV 2

Fællessangen, som finalister og tidligere deltagere synger, er 'Cheap Thrills' af Sia. Hvad de ellers skal synge, kan du se herunder.

Det skal de synge i finalen

 1. Merle - Team Wafande

  Merle.

  Solo: 'Dans din idiot' af Shaka Loveless.

  - Det er et wakeup-call til os alle sammen. Vi skal holde op med at tage os selv så højtideligt og ikke være bange for at gå ud på dansegulvet, selv om vi ligner idioter. Livet er federe, hvis vi giver os selv fri, siger hendes coach Wafande. 

  Duet: 'Gi' mig et smil' af Wafande feat. Kaka. 

  - Jeg har aldrig haft en deltager i 'Voice Junior', som passede så godt til 'Gi' mig et smil', eller for den sags skyld til mig. Det er ikke alle, der kan synge Wafande, så det er vildt dejligt at kunne dele min egen musik med Merle, siger coachen. 

 2. Kamille - Team Joey Moe

  Kamille.

  Solo: 'How far I'll go' fra Disneyfilmen 'Vaiana'. 

  - Første gang jeg mødte hende, tænkte jeg en Pocahontas møder Vaiana. Jeg er halvt hawaiianer, og vi er jo bare karaktererne Maui og Vaiana fra den film, siger hendes coach Joey Moe.  

  Duet: 'Hey mor' af Joey Moe. 

  - Sangen er på en måde skåret til hende. Kamille er så familieorienteret og god til at værne om sine nærmeste, så det lå rimelig meget til højrebenet, siger coachen. 

 3. Dafne - Team Oh Land

  Dafne.

  Solo: 'My heart will go on' af Celine Dion.

  - Jeg synes, det skal være smukt og storladent i en finale. Det er også det, Dafne er god til, og det er stadig klassisk og i en folkmusik-tone. Det er et nummer, det er et meget u-Oh-Land-agtigt valgt, for det er bredt og cheesy på en måde. Men jeg synes ikke, at noget er dårligt, bare fordi det er cheesy, hvis det er skrevet fra det rigtige sted, siger hendes coach Oh Land. 

  Duet: 'Wolf and I' af Oh Land. 

  - Det er et folkesagn og en slags indianerfortælleing. Jeg har hele tiden syntes, der var en folketone i Dafnes stemme og noget eventyrsagtigt over hende. Sangen var melodisk oplagt. Der er mange harmonier, og jeg ved, at hun kan naile det flerstemmige, siger coachen. 

Her kan du læse om, hvilke ikoniske duetter, der gennem tiden har gjort indtryk på de tre coaches. 

Coachenes yndlingsduetter gennem tiden

 1. Oh Land

  Kylie Minogue og Nick Cave.

  Kylie Minogue og Nick Cave i duetten 'Where the wild roses grow' fra 1996.

  Jeg kan godt lide kombinationen af rocksangeren, som har en råt og edgy image og den totalt tyggegummiagtige popsangerinde. De får et udtryk, som komplimeneterer hinanden godt. Der er noget på spil i den for dem begge to.

  Se duetten her.

 2. Wafande

  Ed Sheeran og Beyoncé.

  Beyoncé og Ed Sheerans hyldestsang til Stevie Wonder under Grammyuddelingen i 2015.

  - Den er god, fordi Beyoncé sætter tyk streg under, hvor meget hun er vor tids Michael Jackson. Hun ligner en diamant og så kommer Ed Sheeran ind i skovmandssjkjorte og med en guitar. Der er noget totalt overskudsagtigt over den performance. På trods af, at man er så vidt forskellige, kan man mødes på midten og lave en dejlig sang. 

  Se duetten her. 

 3. Joey Moe

  Mariah Carey og Whitney Houston.

  Whitney Houston og Mariah Careys duet 'When you believe' fra 1998.

  - Det er nok en af de største sange. Når den så også er koblet op til en god film (Prinsen af Egypten, red) og en god handling, så giver det en ekstra dimension.

  Se duetten her.