16x9

Han tissede op ad et træ og skabte hittet, vi alle kender

Betalt partnerskab med Apple Music

Scarlet Pleasure afslører, hvordan megahittet ’Deja vu’ blev til, og hvad sangen hed i begyndelsen.

Idéer. Hvordan opstår de?

De kan stå bøjet i neon for det indre øje, idet benene svinger ud over sengekanten om morgenen. Andre gange skal idéer fremprovokeres af noget udefra.

Og sĂĄ er der de fĂĄ gange, hvor man tisser op ad en fyrnĂĄlegran en stjernebesat nat i en svensk skov.

Sådan blev idéen til nummeret ’Deja Vu’ skabt.

Herefter lynede Emil Goll bukserne. Han løb tilbage mod den ensomme skovhytte, hvor bassisten Alexander Malone og trommeslageren Joachim Dencker befandt sig, for at fortælle om åbenbaringen.

Bandets forsanger stod pludselig foran de to andre. De havde ikke længere panderne mod muren. En guitar blev grebet. En sang blev til.

Scarlet Pleasure er nomineret med 'Deja vu' i den prestigefyldte DMA-kategori 'Ă…rets Danske Hit' og har rapperen Gilli og dj'en Martin Jensen som konkurrenter.

Men hvordan lød det så, den aften i den svenske skov?

Vi har forsøgt at genskabe netop dén aften, hvor megahittet blev til. Du kan høre det her:

Vi tog med Scarlet Pleasure i musikstudiet for at høre, hvordan sangen blev til. Video: Michael Leander Bech Særkjær
square to 16x9
Det danske band Scarlet Pleasure optræder på Orange Scene fredag d. 1 juli 2016 på Roskilde Festival Scarlet Pleasure på Orange Scene, Roskilde Festival 2016. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Efterbehandlet af TV 2 Grafik / Scanpix Denmark

Derfor hedder sangen 'Deja Vu'

Oprindeligt ville Scarlet Pleasure skabe et nummer, der lænede sig op ad superhittet 'Miss Jackson' af den amerikanske hiphop-gruppe Outkast, der omkring år 2000 og 2001 blev tildænget i priser.

BlĂĄ bog: Scarlet Pleasure

Deres første EP udkom i 2014. Her kunne vi lytte til sangen 'Under The Palm Trees', der blev startskuddet til deres "liderlige, flødepoppede R&B-musik", som det ofte blev kaldt. 

Trioen er for første gang i ĂĄr nomineret til DMA. Og det er i hele tre kategorier: 'Ă…rets Danske Udgivelse', 'Ă…rets Danske Gruppe', og 'Ă…rets Danske Hit'.

Bandnavnet 'Scarlet Pleasure' opstod pĂĄ en rudolfsteiner skole i Gentofte, hvor de tre teenage-venner mødte hinanden og første gang satte ord pĂĄ deres USA-drømme og musikken.

De har netop været i LA. SĂĄ mĂĄsker er det amerikanske gennembrud lidt tættere pĂĄ. 

'Deja Vu' havde derfor en anden sangtitel i begyndelsen. Det var ’Mrs. Jones’.

Prøv at lyt til ’Deja Vu’ og syng ’Mrs. Jones’ i stedet for. Det fungerer faktisk. Du kan høre sangen og resten af Scarlet Pleasure nyeste album 'Limbo' lige her:

Men hverken ’Mrs. Jones’ - eller noget andet kvindenavn for den sags skyld - kan sætte rammen om den cirkulære fortælling, som er i teksten eller i musikken i nummeret 'Deja Vu'.

Illusionen af at have oplevet noget før, selvom det opleves for første gang - det er et deja-vu. Og det er, hvad sangen handler om. Det er de tre bandmedlemmer helt enige i. Se med her:

Vi snakkede med Scarlet Pleasure i solen om, deres egne tanker omkring hittet 'Deja Vu'. Video: Michael Leander Bech Særkjær

Hovedpersonen i nummeret søger og flygter. Han vender tilbage til samme udgangspunkt - og er i et konstant limbo. Han oplever afvisninger og forelskelser. Han er på jagt efter nyt for at glemme noget gammelt. I frustration og forelskelse. I deja-vu.

square to 16x9
Scarlet Pleasure spiller på Grøn Koncert i Valby den 20. juli, 2017. Foto: Sarah Christine Nørgaard / Efterbehandlet af TV 2 Grafik / Scanpix Denmark

Det er billederne i teksten, som gør den nærværende

Sangen er samtidig alt andet end et deja-vu. Tværtimod. Den er ifølge bandet selv en af de sange, de har lagt mest passion og følelse i. Og det mærkes, mener Emil Goll:

- Til at starte med lavede vi musik, som vi regnede med, folk ville høre. I dag laver vi musik, vi vil høre. Og den følelse kan publikum mærke. Folk vil ikke have mainstream-hits. De vil have personlighed.

Den personlighed forsøger pop-trekløveret at ramme med billeder i deres tekster, der viser en stemning. Nogle idéer.

En blå fortvivlet aften. En stemning af 'blues' på en Vespa. Alene mod måneskinnet. Både feststemt og nedtrykt bliver det nærmest skreget af bandforsangeren:

- Blue eve on my Vespa. Take me to local cities. Take me to local fiesta.

Så hvordan opstår idéer?

Ifølge Scarlet Pleasure opstår de på nogle ret usædvanlige tidspunkter - og ud af det blå.

square to 16x9
Scarlet Pleasure spiller på Grøn Koncert i Valby den 20. juli, 2015. Foto: Sarah Christine Nørgaard / Efterbehandlet af TV 2 Grafik / Scanpix Denmark

Det kæmper de om

Vinderen af 'Årets Danske Hit' og alle de andre kategorier findes på søndag klokken 20.00 på TV 2.

Foruden prestigen fĂĄr vinderen en bronzestatuette med en fugl pĂĄ lavet af kunsteren Jens Birkemose.

Hvis du ikke lige kan huske, hvem der vandt sidste ĂĄr eller forrige ĂĄr - eller de sidste 28 ĂĄr - sĂĄ fat mod. Vi har samlet vindersangene fra begyndelsen. Du kan lytte til dem her: