Norskov

Rost tv-serie vender tilbage i aften: Skuespiller så ikke frem til optagelser

Anden sæson af tv-serien 'Norskov' vender tilbage torsdag aften. Alt er optaget on location, hvilket ikke altid giver lette arbejdsvilkår.

Det stod ikke ligefrem skrevet i kortene, at historien om den nordjyske narkobaron 'Bonden', ishockeytalentet Oliver, den ambitiøse borgmester Martin og alle de andre ville få et liv mere, efter første sæson af 'Norskov' blev afsluttet i 2015.

Det var en stor produktion, som tog over et år at skabe, og hos TV 2 var man i 2015 ikke helt tilfreds med et gennemsnitligt seertal på cirka 600.000.

- Nej, det levede ikke op til forventningerne, men efterfølgende kunne vi mærke, at efterspørgslen var enorm. Serien har også fået rigtig meget opmærksomhed på TV 2 PLAY, siger Katrine Vogelsang, fiktionschef på TV 2.

Så torsdag aften klokken 20.00 har sæson to af tv-serien premiere på TV 2 og sendes de efterfølgende torsdage. 

Hele serien foregår og er optaget i Nordjylland, hvor produktionsholdet har gjort sig umage for, at alt skal virke så autentisk som overhovedet muligt. 

Således så skuespiller Claus Riis Østergaard ikke frem til optagelserne midt i en auktionshal i den lille by Strandby, hvor en fiskeauktion fandt sted. 

Dér var han omgivet af tonsvis af fisk, hvilket han ikke havde det helt let med.

Se video over denne artikel.

- Jeg har det faktisk svært ved fisk. Jeg havde ikke ikke set frem til dagen, for jeg kan ikke lide fisk, siger Claus Riis Østergaard, som spiller den tidligere borgmester Martin Kierkegaard i 'Norskov'.

Den detroniserede borgmester er i sæson to blevet havnedirektør, hvilket naturligvis bringer ham tættere på havets levende og lugtende væsner. 

- Jeg synes ikke, at fisk lugter skidegodt. Her er det frisk fisk, så folk siger, at det ikke lugter. Men det lugter da lidt...

Sådan bliver den nye sæson

Sæson to af 'Norskov' bliver på mange områder anderledes end første sæson, som rullede over skærmen i 2015. Forfatter Dunja Gry Jensen har skrevet både første og anden sæson, som denne gang bliver på seks afsnit. Første sæson havde ti. 

Der er gået otte måneder siden begivenhederne i første sæson, hvor politimanden Tom Noack fik sat sin barndomsven Casper Bondesen i fængsel.

Den roste tv-serie vender tilbage til skærmen 26. oktober. Video: Alexander Klemp

- Derudover har hvert afsnit en hovedperson. Hvert afsnit hedder 'Oliver', 'Martin' eller 'Jackie'. Den person har teten i det afsnit, siger Claus Riis Østergaard.

'Norskov' sendes hver torsdag klokken 20.00 og genudsendes den følgende søndag på TV 2. Du kan også se snigpremiere på TV 2 PLAY.