Kendte

'Kærlighed ved første hik' vender tilbage

Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen mødes igen, når de spiller hovedrollerne i musicalen 'Kærlighed ved første hik'.

En genert og kejtet 1.g'er, der er håbløst forelsket i en populær 3.g'er.

De fleste husker nok Anja og Viktor fra filmen ‘Kærlighed ved første hik’. Og er du en af dem, der allerede dengang ikke kunne få nok af Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen, så er der gode nyheder. 

For nu vender duoen tilbage med en ny fortælling - og denne gang på scenen. 

Anja og Viktor - 20 år efter

Det startede ud som en populær ungdomsroman i 1981, senere blev det til ikke én, ikke to, men fem film om Anja og Viktor.

Og nu, næsten 20 år efter den første film havde premiere i 1999, er fortællingen om deres turbulente kærlighedsforhold nået til de skrå brædder.

Det vil ikke blot blive en musicalversion af filmene, men en helt ny fortælling et nyt sted i livet; nu er de nemlig blevet omkring de 40 år, Anja har forladt Viktor, og han er både rundtosset og fortvivlet over, hvad han nu skal stille op.

Se 'Anja og Viktor' dengang og nu. 

Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke i 'Kærlighed ved første hik' i 1999.
Sådan ser de ud i dag.

Ikke med på idéen med det samme

Selvom det efterhånden er lang tid siden, at Viktor bejlede til Anja på det danske filmlærred, så har 'Kærlighed ved første hik' stadig en særlig plads hos Sofie Lassen-Kahlke.

Den bliver meget anderledes, så derfor sagde jeg ja

Sofie Lassen-Kahlke

- Den har betydet alt for mig. Den banede vej til det, jeg valgte at gøre i mit liv og slog mit navn fast i Danmark, siger hun.

Alligevel var den folkekære skuespiller ikke overbevist, da hun hørte om idéen med at lave en musical. Men da hun fandt ud af, at der ikke var tale om en musicalversion af filmen, kunne hun ikke sige nej.

- Den bliver meget anderledes, så derfor sagde jeg ja. Og jeg glæder mig rigtig meget, siger Sofie Lassen-Kahlke.

Gensyn med banden

Det med musicals er heller ikke helt nyt for Sofie Lassen-Kahlke. Tilbage i 2003 gjorde hun sig i rollen som Mille i musicalfilmen 'Askepop'.

Her spillede hun overfor Karl Bille og Joachim Knop, der også er kendt som Viktors ven Thorkild og Anjas bejler Peter i 'Kærlighed ved første hik'-filmen - de vil også være at finde i den kommende musical.

Sådan ser 'Kærlighed ved første hik'-castet ud i dag. Fra venstre: Joachim Knop, Sofie Lassen-Kahlke, Robert Hansen og Karl Bille.

Kan du ikke vente, kan du allerede se Sofie Lassen-Kahlke hvirvle rundt på gulvet hver fredag, hvor hun er aktuel som en af nydanserne i 'Vild med dans'

Ramt af hjerneblødning

Hos Robert Hansen har fokus de sidste måneder ligget et lidt andet sted. Han blev i august ramt af en hjerneblødning og har siden da været indlagt og arbejdet hårdt med sin genoptræning for at blive klar til de roller, der venter ham i det nye år.

Genoptræningen har da også båret frugt, og efter flere måneders indlæggelse blev han for nylig udskrevet, så nu glæder han sig til et gensyn med sin gamle rolle.

Rollelisten: Den gamle klike er samlet

  • Sofie Lassen-Kahlke: Anja
  • Robert Hansen: Viktor
  • Joachim Knop: Peter
  • Karl Bille: Torkild

- Det bliver fantastisk at være med i en musicalversion af en historie og en film, der står mig så nært, og som har betydet så meget for mig og min karriere. Det bliver dejligt at komme i gang igen og at skulle finde ind i Viktor-rollen igen foran et live-publikum, siger han i et skriftligt svar.

Tomas Villum Jensen (tv) var instruktør på 'Kærlighed ved første hik' i 1999. Her ses Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen under indspilningerne dengang.

To store roller i vente

Hans agent, Sten Hassing Møller, fortæller, at skuespilleren har sagt ja til to store roller, før han blev ramt af hjerneblødningen. Den i 'Kærlighed ved første hik' og så en rolle i musicalen 'Flashdance', som har premiere i marts 2019. Han lægger vægt på, at rollerne foregår om et stykke tid.

- Om et år skulle han gerne være fuldstændig fit for fight. Han er i gang med genoptræningen for fuld hammer, og det bruger han de næste to måneder på, siger Sten Hassing Møller.

Musicalen 'Kærlighed ved første hik'' har premiere den 20. september 2018 i Glassalen i Tivoli, København. Efterfølgende turnerer stykket rundt til byer som Aalborg, Vejle, Esbjerg, Odense og Holstebro.