Voice Junior

Yngsterekorden er slået i 'Voice Junior'

Jonathan er den yngste semifinalist i programmets historie. Her får han et par råd af en tidligere deltager, der ved præcis, hvordan han har det.

- Hvad hvis du sidder oppe på mine skuldre?

Sangeren og coachen Joey Moe har i denne uge haft besøg af sine to semifinalister i hjemmestudiet. Her måtte mikrofonen justeres, for Jonathan, den 9-årige deltager fra Horsens, er den mindste person, der har stået derinde.

Faktisk er 'Voice Junior'-sangeren den yngste semifinalist i fem sæsoner, når han og fem andre deltagere denne lørdag synger om finalepladserne.

Det er dog ikke noget, han selv tænker over. 

- Jeg går bare på scenen og gør det, jeg plejer, uanset om jeg er 14 eller ni år, siger han.

Det er i generne

Den unge deltager har sunget så længe, han kan huske. 

- Der er aldrig stille i det her hus. Enten spiller min mor klaver, ellers synger min søster. Min far producerer også musik, så det sidder i generne, siger han. 

Drømmen er at blive en popstjerne en dag. 

- Pop er dejlig musik og lige noget, man får lyst til at danse til og synge med på. Jeg elsker at synge og vil gerne tjene penge på det, jeg elsker, siger han. 

At det er en familiepassion, er Jonathans storesøster Kristine vidne på. Hun stillede nemlig også op i 'Voice Junior' i år, hvor hun nåede til Super Battle-runden.

Tidligere semifinalist: Her er mine råd

Den tidligere indehaver af rekorden, Rachel Panagviton, der deltog i 2014, var også ni år i semifinalen af sangprogrammet. Hun fyldte 10 år ganske kort tid efter og var derfor en lille smule ældre.

Hun fortæller, at hun fik en masse ud af sin deltagelse. 

- Jeg lærte at stå på mine egne ben på en scene og lærte meget om musik. 

Han skal bare være sig selv og nyde hvert sekund

Rachel, var semifinalist i 2014

I dag er Rachel 13 år og går i 7. klasse, og hun kommer faktisk også fra Horsens ligesom Jonathan. Hun synger også stadig og har eksempelvis spillet med i en musical med Jonathans søster Kristine hen over sommeren.  

Se et billede af de to.

Rachel har følgende råd til 'Voice Junior'-aldersfællen: 

- Han skal bare være sig selv og nyde hvert sekund. Man er på scenen i to minutter, men det føles som 30 sekunder, så nyd det, og lige meget hvad der sker, skal du bare blive ved med at synge. 

Herunder kan du se Rachel synge i 'Voice Junior'- semifinalen i 2014

Mor: Er opmærksom på flere ting

Marianne Grønbek er mor til Jonathan, og hun fortæller, at begge hendes børn lige nu er i gang med at forfølge det, de rigtig gerne vil.

Søskendeparret har også for nylig optrådt i forestillingen 'Efter Brylluppet' i Musikhuset i Aarhus.

Der er samtidig nogle ting, hun er opmærksom på med sønnens deltagelse i 'Voice Junior'. 

- Han er en arbejdshest, men han er stadigvæk kun ni år. Der er simple ting som at forstå, hvad det er, han står og synger. Så vi bruger ret meget krudt på at gå teksten igennem - hvad den betyder for ham og for den, der har skrevet den. Jeg synes, det er vigtigt, at han selv ved, hvad det er for et budskab, han kommer med.

Derudover er hun bevidst om, at Jonathans kammerater er inddraget i oplevelsen og kommer med ud og ser showet.

- Det er mega sjovt, spændende og en kæmpe fest for ham lige nu, men det forsvinder jo ret brat en dag. Så det er også vigtigt, at det er en fælles oplevelse for vennerne, så de har noget at snakke om, og det ikke kun er ham, siger hun. 

Se Jonathan og de fem andre deltagere i semifinalen af 'Voice Junior' lørdag klokken 20 på TV 2.