Stjerne fra 'SKAM' med i TV 2-serie

Kommende dansk familieserie på TV 2 har fået besøg af en stjerne fra den norske hitserie.

Optagelserne til den nye serie 'Håbet' er i fuld gang, og havde for nyligt fint besøg fra vores norske naboer. 

En af pigerne fra den enormt populære norske serie 'Skam' medvirker nemlig i en lille rolle i den danske serie, som skal foregå i 1899. 

Lisa Teige, som i 'Skam' har rollen som Eva, spiller en pige, som den forældreløse Marie på 15 år møder i Norge, da hun stikker til søs på skonnerten 'Haabet' for at finde sin forsvundne far. En sømand, som alle mener hviler i sømandens våde grav. 

Selv fortæller den norske stjerne, at det var lidt udfordrende at spille skuespil på et andet sprog end modersmålet. 

- Det var spændende at spille med i en anden tidsperiode, end jeg er vant til, men det var en udfordring at forstå, hvad alle sagde på dansk. Men det gik bedre til sidst, siger Lisa Teige til TV 2.

Den norske skuespillerinde har trukket sig lidt fra faget efter den enorme popularitet som 'Skam' fik i store dele af verden. Hun er nemlig påbegyndt et studie i samtidsdans på Kunsthøgskolen i Oslo.

- Jeg spiller stadig skuespil, men det er svært at finde tid til det ved siden af studiet. Men det er hyggeligt at kunne tage nogle mindre roller, som jeg fik mulighed for i 'Håbet', siger Lisa Teige og fortsætter:

- Det er trist, at 'Skam' er slut, da det har været en eventyrlig oplevelse.

Hovedrolleindehaver var assistent

I hovedrollen som Marie ses den debuterende skuespillerinde Anine Lindvig på 16 år. At spille skuespil i en stor produktion er helt nyt for Anine, som fik rollen på et speciel måde. 

- Jeg arbejdede faktisk som assistent hos et agentbureau, hvor jeg lavede kaffe og den slags. Så hjalp de mig, da der var casting. Jeg har tidligere kun været med i nogle reklamefilm, så det er helt vildt at være med til at lave 'Håbet', siger Anine Lindvig, som altid har drømt om at blive skuespiller.

- Da jeg var mindre, var det lidt pinligt at drømme om, for det virkede så uopnåeligt, siger hun.  

'Håbet' har premiere til næste efterår som miniserie i fire afsnit.

I de øvrige roller ses blandt andre Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Blixt Egelind, Jon Lange, Albert Lindhardt og Kirsten Olesen.