Viralt

Billede af models ubarberede ben trækker overskrifter

Et billede af et sæt behårede kvindeben sendte flere i det røde felt.

Iklædt hvidt, lyserødt og et uskyldigt ansigtsudtryk poserer den svenske model og fotograf Arvida Byström i en ny reklame for Adidas.

For mange ligger fokus dog ikke på den 26-årige svenskers lysegrå sneakers, men derimod på de hår, der stikker ud fra hendes strømpekanter til kort under knæene.

Og synet af de ubarberede ben har for nogle tilsyneladende har været så voldsomt, at de har skrevet hadske kommentarer eller ligefrem truet hende, skriver The Guardian.

Kærlighed og kropsbehåring

Arvida Byström har tidligere kritiseret kønsidealerne for kvinder samt normen om både at skulle barbere ben og fjerne anden kropsbehåring.

På sin Instagram-profil har modellen tidligere fremvist både appelsinhud og armhulehår, ligesom hun efter de seneste angreb har lagt et foto op af sine omdiskuterede, behårede ben.

- Sender kærlighed, og forsøg at huske, at ikke alle har de samme oplevelser med at være en person, skriver hun blandt andet i teksten til billedet.

Modellen bakkes op af Adidas, som ifølge BBC er ”beæret over at samarbejde med skabere som Arvida” og med kampagnen ønsker at give sine partnere ”en platform for positivitet, diskussion og forandring".

Kritik og støtte

I reklamefilmen for Adidas fortæller Arvida Byström blandt andet, at alle kan være feminine, og at hun anser nutidens samfund som skræmt over det faktum.

I Youtubes kommentarfelt til reklamefilmen kalder en kritiker hende for en ”fucking feminazi retard”, som i så fald også bør stoppe med at børste tænder og tørre sig på toilettet.

Andre igen kalder hende for ”en abe” og ”den mest modbydelige kvinde, jeg nogensinde har set”, skriver Daily Mail.

Trods de hårde ord og private trusler modtager Arvida Byström imidlertid også støtte fra folk, som roser hendes mod og standpunkt.

Blandt andet skriver en af støtterne, at det er absurd, hvordan en kvinde i år 2017 ikke kan fremvise et sæt naturlige ben uden at blive mødt af voldsomt vrede reaktioner.

Afstemning

Er det i orden at posere med behårede ben?