Kendte

Unge Larsen: - Jeg er sindssygt stolt af, hvor jeg kommer fra

Krøltoppen med de kendte rødder står midt i sit eget musikalske gennembrud. Han har fået nogle gode råd med hjemmefra.

Det har været en sommer, der har spillet for den 21-årige musiker Hjalmer Larsen.

Men da singer-songwriteren skulle op på Skanderborg Festivals Sherwood Scene en solrig eftermiddag i august, fandt han ud af, hvem der optrådte samtidig et andet sted på festivalpladsen:

Det populære fænomen Gulddreng.  

- Jeg tænkte: "Det sker bare ikke, det her". Så kommer der til at stå tre mennesker foran mig, fortæller sangeren, der er Kim Larsens næstyngste søn.

Fra festival til fortolkning

Siden februar har Hjalmer udgivet fire singler, optrådt på flere festivaler og lagt sidste hånd på sit første minialbum. I øjeblikket er han ved at forberede sig på en efterårsturné.

- Det er hele mit liv, der drejer sig om det her lige nu. Men det er også ret vildt, at jeg får lov til det i så ung en alder, siger han.

Nu har han også prøvet at få sin egen sang fortolket. Det skete, da tre unge deltagere fremførte 'Hvis du går', der er en del af lørdagens 'Voice Junior'.

- Det er virkelig en vild følelse, at de synger de ord, jeg har skrevet en tirsdag aften. Man er tit fanget i sit eget hoved som sanger, så det er kun din version, du kender, og din stemme, du hører ordene med, siger han.

- Det får en helt ny betydning for mig at høre dem synge den.

Se Hjalmers reaktion i videoen øverst på siden, og hør hele 'Voice Junior'-versionen her.

Den lattermilde sanger, der har strikhuen solidt placeret på hovedet, fremstår beskeden, når han fortæller. Det har han fået med sig hjemmefra.

Det er et forsøg på den ultimative kærlighederklæring, siger den 21-årige musiker. Video: Nina Brorson

Jeg passer min butik

Det er svært at komme udenom Hjalmers far, Kim Larsen, der er hele landets nationalskjald.

Samtidig vil den unge sanger gerne være sin egen kunstner, og derfor har de to indgået en aftale, der hedder: "Jeg passer min butik, og du passer din".

- Jeg har på ingen måde brug for at distancere mig fra det, for jeg er sindssygt stolt af, hvor jeg kommer fra og elsker min far meget højt. Men jeg har samtidig en idé om, at man også skal kunne stå selv. I sidste ende handler det om, hvor god eller ikke god du er, siger Hjalmer. 

... Video: Karoline Lunddal Dam

Får råd af sin far

Alligevel er han bevidst om, at der er meget, han kan lære af sin far. For Kim Larsen har selv været det samme sted, som sønnen er nu.

- Jeg har selvfølgelig iagttaget ham hele mit liv, og jeg har lært så meget om musik fra ham. Det er også ham, der har lært mig at spille, siger Hjalmer, der mener, at han kan takke sin far for glæden ved musikken.

Et af rådene, han har fået, er at blive ved med at spille så meget, som han overhovedet kan, for at dygtiggøre sig.

- Men også at møde folk i øjenhøjde og at være ydmyg over, hvad der kommer til én. Ikke at tage noget for givet, men at være glad for hver en chance, du får, og at være taknemmelig for hvert eneste menneske, der kan lide musikken, siger han.

Der var totalt proppet

Tilbage på Skanderborg Festival trådte Hjalmer frem på scenen, og heldigvis var der et publikum.

- Der var bare totalt proppet foran, og det var det største selvtillidsboost, jeg i mit liv har fået. Der var selvfølgelig mange hos Gulddreng, men der var også mange her, og det havde jeg ikke troet, for han er så stor lige nu, siger Hjalmer.

Minderne fra sommeren har den 21-årige musiker gemt derhjemme - i form af en festivalplakat med hans navn på, en koncertanmeldelse fra magasinet Gaffa og en t-shirt fra Jelling Festival.

- Jeg har samlet klenodier hele sommeren. Bare fordi det har været så vildt.

... Video: Karoline Lunddal Dam