Kendte

Ikke set siden 1991 - dansk supermodel i opsigtsvækkende genforening

Fem af 90'ernes supermodeller viste under Milanos modeuge, at skønhed ikke kender nogen alder.

Ved finalen på efterårets modeuge i Milano måtte tilskuerne spærre øjnene en tand ekstra op.

Frem på podiet trådte nemlig ikke bare én, men fem af 90’ernes største supermodeller. Heriblandt Helena Christensen.

Klædt i guld fra top til tå trådte den langbenede dansker ned ad catwalken arm i arm med Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Carla Bruni-Sarkozy og Naomi Campbell. Navne, som siden 90’erne har kunnet få det til at gibbe i de fleste.

Ingen udløbsdato

Hos Danish Fashion Institute, som blandt andet står bag Københavns modeuge, fortæller direktør Camilla Frank, at der med showet i Milano var tale om et stort øjeblik i modebranchen:

- De her fem modeller tilhører en æra, som ikke længere findes i modelverdenen, siger hun og omtaler deres fælles optræden som en "positiv chokeffekt".

Samtidig mener Camilla Frank, at showet understreger en større tendens om bæredygtighed og alsidighed i modeverdenen. Både når det kommer til tøjet og til de, der bærer det.

- Modellerne har ikke længere nogen udløbsdato. Nu caster man gerne i en meget høj alder, for eksempel 50 plus. Det var ikke sket, dengang de her modeller startede deres karrierer.

Historisk reference

Camilla Frank tror og håber, at tendensen er langtidsholdbar, og forklarer, at de fem supermodellers optræden samtidig var en reference til et andet skelsættende show fra 1991.

Dengang samlede modemanden Gianni Versace samme supermodeller, der ligesom i år skridtede ned ad catwalken til tonerne fra George Michaels ’Freedom’ og sendte bølger gennem modeverdenen.

Gianni Versace blev ifølge modemagasinet Elle manden bag selve fænomenet supermodeller og gjorde erhvervet til et af verdens mest eftertragtede.

For 20 år siden blev han imidlertid myrdet, og dette års finale var derfor en hyldest til den afdøde modemand. Showet var stablet på benene af Gianni Versaces søster og arvtager, Donatella Versace.