Har du spottet den lille detalje ved unge Lea i 'Rita'?

Det er stort set umuligt at se, men skuespiller Sofie Juul kæmpede med det dagligt under optagelserne.

FAKTA OM RITA

Første afsnit havde premiere 9. februar 2012, hvor næsten en million seere så med.

Ritas fulde navn er Rita Madsen.

De første tre sæsoner foregår omkring den fiktive Islevgård Skole i Rødovre. 

Fjerde sæson foregår på den fiktive skole Bavnegårdsskolen i Lundsager. 

Sangerinden Oh Land har sunget titelsangen 'Speak Out Now'.

Mille Dinesen har båret de samme jeans og den samme læderjakke i alle sæsoner. Jakken tilhører faktisk kostumieren på produktionen.

- Det var meget ubehageligt, siger Sofie Juul. 

Hun spiller rollen som den unge Lea i tv-serien 'Rita', som i øjeblikket kan ses hver mandag aften på TV 2. 

Sofie Juul skulle ligne den ældre Lea, spillet af Charlotte Munck, og det betød, at Sofie Juul måtte bære farvede kontaktlinser under optagelserne. Charlotte Munck har nemlig en mørkere øjenfarve. 

- Jeg var til optiker for at lære at sætte dem i, tage dem ud og hvordan, jeg skulle passe dem. I begyndelsen tog det fem minutter før den ene sad i. Det føltes som en lang morgen, siger Sofie Juul til TV 2 og henviser til den udfordring det er, at putte kontaktlinser i øjnene de første gange. 

- Du blev ret rutineret til det til sidst, siger Tessa Hoder, som spiller den unge Rita. De to skuespillerinder sidder ved siden af hinanden til pressemøde på den nye sæson af 'Rita'.

Sofie Juul bruger i forvejen briller, men altså ikke linser. 

Den unge Lea fra 1985 spilles af debutanten Sofie Juul. Under optagelserne døjede hun meget med tørre øjne, fordi hun skulle gå med farvede kontaktlinser. Kan du spotte dem?
Den unge Lea fra 1985 spilles af debutanten Sofie Juul. Under optagelserne døjede hun meget med tørre øjne, fordi hun skulle gå med farvede kontaktlinser. Kan du spotte dem? Foto: TV 2

- Det værste var under optagelserne, hvor der kunne hænge noget røg i luften. Det tørrede mine øjne meget ud, så hver gang, vi havde filmet, måtte jeg få nogle til at komme og dryppe mine øjne, siger Sofie Juul med et grin. 

'Rita' sendes hver mandag på TV 2 klokken 20.00. Du kan også se snigpremiere på næste uges afsnit på TV 2 PLAY.

Nye og gamle ansigter i 'Rita'