Anders Matthesen tog tykt pis på unge mediestjerner

Mange unge Youtube-stjerner havde svært ved at forstå Anders 'Anden' Matthesens jokes om dem.

De unge Youtube-stjerner modtog lørdag ikke kun ros under prisuddelingen 'Guldtuben'. De fik også en ordentlig omgang af en garvet komiker.

I rollen som Jannik trådte Anders 'Anden' Matthesen på scenen.

- Okay, roast. Så kører bussen, startede han.

På det populære sociale medie Youtube, hvor brugere frit kan uploade deres videoklip, er det en trend at gøre grin med andre, og det kan på engelsk oversættes til roast.

Første 'offer' for komikerens roast var årets rising star, Emilie Briting.

- Jeg så hendes video. Hun siger: ”Den her video har jeg glædet mig til at lave, siden jeg sad nede i USA”. Nede i USA? Nu ved jeg ikke, om hun har lavet videoen på Nordpolen eller Canada, siger 'Anden'.

- Det virker som om, at hun lige skulle blive i skolen. Senere siger hun også, at hun ikke har mistet sin mødom. Så skulle hun måske lige komme ind i gymnasiet igen og bruge tiden, der hvor det tæller.

Publikum til komiker: "Hold nu op"

Anders 'Anden' Matthesen kastede sig videre over de nominerede Youtubere, heriblandt Astrid Olsen, som vandt prisen for årets beauty og style.

- Hun laver sådan nogle videoer, hvor hun laver sin dag i outfits (forskellige typer sæt af tøj, red). Helt stille uden at sige noget. Sådan noget Chaplin-halløj (Charlie Chaplin var en britisk-amerikansk skuespiller, som var kendt for sine stumfilm, red.), hvor hun sidder i morgenkåbe og drikker kaffe. Det er jo ikke sådan noget, vi gider at se på, siger han.

Kommentaren faldt tydeligvis ikke helt i god jord. Fra tilskuerrækkerne råbte Astrid Olsen: "Jo, det er", men Matthesen fortsatte.

- Men så så jeg en video, hvor hun snakkede, og så forstod jeg, hvorfor hun plejer at holde kæft. De er eddermame drøje at komme igennem.

Salen brød ud i høj latter. Også Astrid Olsen var et stort grin. Men det var tilsyneladende ikke alle, der brød sig om den komiske tone. Efter Anders 'Anden' Matthesens sidste ord  i joken lød et "hvor er du ond" fra publikum. 

Komikerens manager, Cemille Matthesen, undrer sig over deres reaktion. Især de unge Youtube-stjerner.

- Vi har aldrig efter et show fået så mange positive kommentarer og henvendelser fra folk. De var flade af grin. Roast er alment kendt i Youtube-universet, men de var de eneste, der ikke tog godt imod det, siger hun.

Det var mediebureauet Splay, der er Nordens største netværk af digitale stjerner, som havde hyret Anders 'Anden' Matthesen til at optræde til 'Guldtuben'.