GO'

Pilou Asbæk troede at han havde kvajet sig til casting, men så kiggede han på filmfolkene

Den danske skuespiller håber, at hans karakter lider en dramatisk død.

Pilou Asbæk er blandt den håndfuld af danske skuespillere, der har - eller har haft -  roller i successerien 'Game of Thrones', som natten til mandag havde sæsonafslutning.

Men selv troede Pilou Asbæk, at han havde forpurret muligheden for at spille den særdeles usympatiske Euron Greyjoy i forbindelse med castingen.

Han var på det tidspunkt ved at indspille en komedie i Skotland, da han fik mulighed for at tage til en casting i London med et par af seriens skabere, castere og en medskuespiller. 

- Jeg er vildt nervøs, så jeg japper den første tekst af, og så er jeg ellers på vej ud af døren og siger "tusind tak", fortæller han i 'Go' morgen Danmark'. 

Men de stoppede ham på vej ud af døren, for Pilou Asbæk var ikke færdig endnu. Det viste sig, at han var gået glip af en fem-siders dialogscene, som han ikke vidste, han skulle have forberedt.

- Den største katastrofe

Han indrømmede, at han ikke var forberedt på scenen - og så gik han ellers i gang med at improvisere.

- Jeg begyndte at gakke fuldstændig ud over den her tekst. Jeg tror faktisk, jeg endte med at kysse ham den mandlige medspiller på munden, fortæller Pilou Asbæk, der ikke var glad for sin præstation efterfølgende:

- Så tænkte jeg: 'Det er løgn, det her. Det er den største katastrofe, du nogensinde har lavet i hele din karriere'.

Men så tog han et kig på filmfolkene, og kunne se, at det nok ikke var så katastrofalt endda. 

- Så sidder de begge to helt glade og så tilfredse. Så har de set det uforudsigelige, der er i den karakter. Det, at han er total utilregnelig. Du aner ikke, hvor du har ham, og det var så mit held, forklarer Pilou Asbæk.

Magien forsvinder

Massevis af danskere har siddet klistret til skærmen for at følge med i serien, men selv har Pilou Asbæk ikke fået set sæsonafslutningen. Han forsøger at følge med, men har ikke længere samme entusiasme.

- Jeg var kæmpe fan, indtil jeg selv blev en del af det i sæson seks. Op til da har jeg set hver eneste sekund af 'Game of Thrones'.

Efter han selv blev en del af serien og fulgte handlingen indefra, var det magiske ved dragerne og hele spillet om magten pludselig ikke længere det samme, fortæller han. 

- Når du pludselig bliver en del af det og læser manuskriptet, så forsvinder det lidt.

Hvad sker der i sæson 8?

Pilou Asbæk aner ikke, hvad den ottende sæson kommer til at byde på. Men han fortæller, at der til oktober er læseprøver og derefter begynder indspilningerne omkring Belfast. 

Ikke engang Nikolaj Coster-Waldau, der spiller en stor rolle i serien 'Game of thrones', ved, hvad der kommer til at ske i den næste og sidste halvdel af serien, fortæller Pilou Asbæk i 'Go' morgen Danmark'. Video: Thomas Jørgen Seerup

Men én ting er han dog afklaret omkring. Nemlig hans forhåbninger omkring fremtiden for hans karakter.

- Jeg håber, at han dør en voldsom død på et af sine skibe, griner han og fortsætter:

- At der er en spektakulær kampscene på båden - det vil jeg gerne.

Sidste sæson står til at få premiere i sommeren 2018, men rygterne lyder ligeledes, at vi måske skal vente til 2019 med at se mere til Pilou og hans medskuespillere.