Underholdning

Serien er populær som aldrig før - men manden bag ser ikke altid med

Den amerikanske forfatter George Raymond Richard Martin besøgte 'Petersburg Fantastic Assembly' i Sankt Petersborg den 18. - 21. august. 
 ANATOLY MALTSEV / Scanpix Denmark

Karakterer bliver dræbt til højre og venstre på skærmen, men de lever i bedste velgående i boguniverset, lyder det fra forfatteren.

Forfatteren George R. R. Martin er kommet hjem fra en udlandstur til noget af en nyhed.

Han har skrevet bøgerne 'A song of Ice and Fire' eller på dansk 'En sang af Is og Ild', som tv-serien 'Game of Thrones' er bygget på.

Men angiveligt har den 68-årige amerikanske forfatter ikke selv fulgt med i HBO's fantasyserie, fordi han har for travlt med at skrive og turnere. Det skrev flere medier på baggrund af en artikel i avisen Metro

Nu har George R. R. Martin dog meldt ud, at det ikke er helt sandt. Han er bagud med fantasyserien og tv generelt på grund af sin rejse. Men han ser altså serien, hvor der er et enkelt afsnit tilbage af dens syvende sæson.

De dør til højre og venstre på tv

I seks år har George R. R. Martin arbejdet på den kommende bog 'The Winds of Winter', der er nummer seks i rækken, og i mellemtiden er 'Game of Thrones'-tv-serien nået længere i sin fortælling.

Omkring tyve af dem, der allerede er døde, er ret meget i live for mig og dukker op i en ny bog

George R. R. Martin 

Men man kan ikke sammenligne de to, mener han.

- Bogserien og tv-versionen går hver sin retning, siger George R. R. Martin til Metro. 

En række af seriens skæbner ender da også mere makabert på tv end i bøgerne. 

- På skærmen bliver karaktererne dræbt til højre og venstre. Omkring tyve af dem, der allerede er døde, er ret meget i live for mig og dukker op i en ny bog, fortæller forfatteren, der ifølge film-databasen IMDB krediteres som 'co-executive producer' på serien.

I øjeblikket er der tale om mindst 43 karakterer, der i tv-serien er blevet dræbt, men som stadig er i live i bøgerne. 

Se listen over udvalgte karakterer herunder

'Game of Thrones': Disse karakterer døde i tv-serien, men er stadig i live i bøgerne

Talisa of Volantis

Talisa of Volantis

Robb Starks kone, Talisa of Volantis, er i tv-serien en fornem kvinde fra landet Volantis. I bøgerne spiller hun i stedet en mindre rolle.

I tv-serien døde hun under 'det røde bryllup'. I bøgerne er hun i live og sørger over sin mands død, og ifølge nogle fans bærer hun deres fælles barn.

Foto: HBO

Shireen Baratheon

Shireen Baratheon

Shireen Baratheon er kendt for sit ar i ansigtet. I tv-serien bliver hun brændt på et bål, fordi hun bliver ofret til guderne.

I bøgerne er hun stadig i live og bor på Castle Black, mens karakteren Stannis og hans hær er sneet inde i flere dage.

Foto: HBO

Catelyn Stark

Catelyn Stark

Catelyn Stark er mor til flere af hovedkarakterne i tv-serien. Blandt andet Arya, Bran, Robb og Sansa.

I tv-serien blev hun myrdet under 'det røde bryllup' ligesom sin søn Robb og hans hustru.

I bøgerne sker det samme, men hun vender tilbage som 'Lady Stoneheart'.

Foto: HBO

Myrcella Baratheon

Myrcella Baratheon

Myrcella Baratheon er den eneste datter af karakterne Cercei og Jaime Lannister.

I bøgerne mister hun et øje i et led for at forsøge at få hende til at blive regent af De Syv Riger. Det starter en borgerkrig.

I tv-serien bliver hun myrdet af en fjende til Lannister-familien. Ellaria Sand dræber hende som tilbagebetaling for sin tabet af familiens karakter Oberyn Martell.

Foto: HBO

Stannis Baratheon

Stannis Baratheon

Stannis Baratheon dør i tv-serien i en kamp mod hæren, der tilhører Boltons. Det er Brienne of Tarth, der dræber ham. Hun er kendt for at være en høj kvinde med lyst hår, der har lovet Catelyn Stark at passe på hendes børn.

Han dør efter han har ofret sin datter, Shireen, til den røde gud.

I bøgerne bliver han fanget i en snestorm. Jon Snow får et brev fra Ramsay Bolton, som Stannis Baratheon skulle have været i krig med, at han er død.

Foto: HBO

Brynden Tully

Brynden Tully

Brynden Tully er Catelyn Starks onkel. I bøgerne er han stadig i live, hvor han forsøger at skabe problemer for Lannister-styrkerne.

I tv-serien lykkedes det ham ikke at flygte fra Lannister-familien. Han blev dræbt af nogle soldater.

Foto: HBO

Walder Frey

Walder Frey

Walder Frey var i tv-serien en af dem, som stod bag 'det røde bryllup', der dræbte blandt andet Robb Stark og Catelyn Stark. 

Det fik Arya, en af Catelyn Starks døtre, til at sætte ham på sin liste over personer, hun vil dræbe. Hun lykkedes med det.

I bøgerne er han stadig i live.

Foto: HBO

Hodor

Hodor

I tv-serien dør Hodor, der hjælper Bran Stark, efter han er blevet lam, mens han forsøger at holde døren. Han redder Bran Starks liv fra 'the white walkers'.

I bøgerne er han stadig en del af Bran Starks liv.

Foto: HBO

Ramsay Bolton

Ramsay Bolton

I tv-serien bliver Ramsay Bolton taget til fange af Jon Snow. Han bliver slået halvt i ihjel. Jon Snow er især vred på ham, fordi han har mishandlet hans søster Sansa.

Det er også hende, der er skyld i, at han dør. Ramsay Bolton bliver foder for sine egne hunde - ligesom han har gjort mod andre karakterer tidligere i sæsonen.

I bøgerne er han dog stadig i live.

Foto: HBO

Tommen Baratheon

Tommen Baratheon

Tommen Baratheon er søn af Cercei og Jamie Lannister. I tv-serien begår han selvmord. Da han begår selvmord, sidder han på tronen. Selvmordet sker i takt med en konflikt mellem Lannister-klanen og familien Tyrells.

I bøgerne er konflikten ikke eskaleret. 

Foto: HBO

George R. R. Martin forklarer til Metro, at han ikke har en bestemt deadline for udgivelsen af sin næste bog. Det tog ham også seks år at skrive den første bog og fire år, før efterfølgeren var klar. 

På tv-skærmene er 'Game of Thrones' fortsat enormt populær, og premiereafsnittet blev vist omkring 30 millioner gange i USA alene.

Følgende danske skuespillere har desuden optrådt i tv-serien: Nikolaj Coster-Waldau, Pilous Asbæk, Dar Salim, Birgitte Hjort Sørensen og Frank Hvam.

TV 2 skrev ligesom andre udenlandske medier tidligere, at forfatteren George R. R. Martin ikke har fulgt med i tv-serien 'Game of Thrones'. Det er nu præciseret.

Traileren til Game of Thrones sæson syv. Video: Stine Gliese