To Rita'er på optagelse skabte forvirring

Nogle gange skal der ikke mere end en paryk til at skabe forvirring.

Klokken har ringet af og timen er slut. 

Første afsnit i fjerde sæson af 'Rita' løb mandag over skærmen på TV 2, og den bød på nye udfordringer for den rapkæftede lærerinde i skikkelse af skuespillerinde Mille Dinesen. 

Men det var ikke kun go'e gamle Rita, som må kæmpe med nye og gamle problemer i sin hjemby Lundsager. I den nye sæson mødte vi nemlig også den unge Rita i folkeskolen i 1985, hvis oplevelser er med til at forme Rita, som vi kender i dag. 

Tessa Hoder, som spiller den unge Rita i 1985, og Mille Dinesen havde af gode grunde ingen scener sammen, så de så ikke hinanden så ofte under optagelserne. Men når de så var på settet sammen, opstod der flere forvirringer for produktionsfolkene. 

FAKTA OM RITA

Første afsnit havde premiere 9. februar 2012, hvor næsten en million seere så med.

Ritas fulde navn er Rita Madsen.

De første tre sæsoner foregår omkring den fiktive Islevgård Skole i Rødovre. 

Fjerde sæson foregår på den fiktive skole Bavnegårdsskolen i Lundsager. 

Sangerinden Oh Land har sunget titelsangen 'Speak Out Now'.

Mille Dinesen har båret de samme jeans og den samme læderjakke i alle sæsoner. Jakken tilhører faktisk kostumieren på produktionen.

- Det var helt syret at se, hvor godt hun (Tessa, red.) gør det. Hun har virkelig også dyrket Rita, hendes bevægelser og hvordan, hun gør det ene og det andet. Når vi var på optagelse, så kunne folk tit ikke finde ud af hvem, der var hvem - især, når vi stod med ryggen til, siger Mille Dinesen, som spiller den "ældre" Rita.

Hvem er hvem? Mille Dinesen til venstre og Tessa Hoder til højre - begge på vej i skole i 2017 og 1985.
Hvem er hvem? Mille Dinesen til venstre og Tessa Hoder til højre - begge på vej i skole i 2017 og 1985. Foto: TV 2

Hun mener, at Tessa Hoder både ligner en ung Rita og en ung Mille Dinesen. 

- Sådan så jeg virkelig ud dengang med Ball-sweatshirt og lidt for store cowboybukser, hvor jeg klædte mig drenget og ikke rigtigt lavede pigeting. Jeg kunne ikke engang skrige som en pige, siger Mille Dinesen og fortsætter: 

Mille Dinesen og Tessa Hoder spiller den ældre og yngre Rita. Video: Alexander Klemp

- En af vores første optagelser sammen var på et busstoppested, og det var syret at se, hvor godt, hun (Tessa, red.) rammer den. 

En af de allerførste optagelser fra den nye sæson af 'Rita'. Video: Alexander Klemp

 

At blive Rita

Rollen som unge Rita krævede mange overvejelser og forberedelser for den debuterende skuespiller Tessa Hoder, så hun kunne blive en troværdig yngre version af lærerinden. 

Tessa Hoder debuterer som skuespiller i rollen som Rita i 1985. Meget af det stilsikre 80'er-tøj er hendes eget.
Tessa Hoder debuterer som skuespiller i rollen som Rita i 1985. Meget af det stilsikre 80'er-tøj er hendes eget. Foto: Per Arnesen / TV 2

- Jeg begyndte med at se hele serien. Men så skulle jeg også finde ud af, hvilken måde Rita går på, så jeg kunne gå på samme måde, siger 20-årige Tessa Hoder som også afslører, at hun var nødt til at gå med paryk under optagelserne. Hun har nemlig selv kortere hår. 

Der var stadig masser af detaljer ved Rita, og det var ikke alle, som Tessa Hoder selv opdagede. 

- Jeg følte, at jeg blev Rita, når jeg fik parykken og jakken på. Så skulle jeg også lære, at Rita ryger med venstre hånd og ikke højre, som jeg havde det med at gøre. Jeg bevægede også min mund på samme måde, som Rita gør, siger Tessa Hoder og fortsætter: 

- Det handlede om at finde noget attitude i Ritas gang og måden, hun snakker på. Hun har også det her overvejende blik og lidt tristhed og ensomhed omkring sine relationer. Hun er sej, men prøver hele tiden at skjule noget tristhed.

Nye og gamle ansigter i 'Rita'

'Rita' sendes hver mandag klokken 20.00 på TV 2. På TV 2 PLAY kan du i øvrigt se snigpremiere på næste uges afsnit.