Mille Dinesen er tilbage som den anarkistiske Rita: - Nu kommer det, hun flygtede fra

På skærmen er hun skarp, stilet og selvsikker i folkeskolen. Privat var hun alt andet.

- Det er sgu dejligt at være tilbage! Det er syvende år, jeg spiller Rita, men hun forlader mig aldrig rigtigt. Hun ligger derinde et sted, siger Mille Dinesen til TV 2.

FAKTA OM RITA

Første afsnit havde premiere 9. februar 2012, hvor næsten en million seere så med.

Ritas fulde navn er Rita Madsen.

De første tre sæsoner foregår omkring den fiktive Islevgård Skole i Rødovre. 

Fjerde sæson foregår på den fiktive skole Bavnegårdsskolen i Lundsager. 

Sangerinden Oh Land har sunget titelsangen 'Speak Out Now'.

Mille Dinesen har båret de samme jeans og den samme læderjakke i alle sæsoner. Jakken tilhører faktisk kostumieren på produktionen.

Frankrig har lavet et remake af 'Rita' som hedder 'Sam'. Første sæson var en af de største seermæssige succeser nogensinde.

Mandag aften klokken 20.00 har TV 2 tv-premiere på fjerde og nyeste sæson af 'Rita'. Det må vist også være på tide med en ny sæson. I hvert fald hvis det står til de mange udenlandske fans, som oversvømmer Mille Dinesens indbakke.

- Jeg får rigtig mange beskeder - altså, virkelig mange! Det er lærere fra New York eller fra Brasilien. Det er hele vejen rundt og mange om dagen, siger Mille Dinesen, som er glad og forundret over de mange beskeder.

- Det foregik jo bare på en lille folkeskole i Rødovre, som hun påpeger.

Men sådan bliver det ikke i den nye sæson. Rita er nemlig blevet fyret fra sit job på Islevgårds Skole og ender med at rykke tilbage på sin egen folkeskole, Bavnegårdsskolen, i sin hjemby, Lundsager.

Der render hun ind i nye elever, som har brug for en Rita, men fortiden indhenter også den ellers så selvsikre lærerinde.

- Det bliver mere alvorligt for Rita nu, og jeg er spændt-nervøs på seernes dom. Vi har altid vidst, at Rita havde lig i lasten, men aldrig hvad. I sæson fire konfronterer hun alt det, som hun er flygtet fra, afslører Mille Dinesen og fortsætter:

- Hendes måde at håndtere det på har altid været sådan her (hun holder en fuck-finger op i luften, red.), og det giver nu et opgør.

Charlotte Munck (tv) spiller Lea, som er Ritas gamle barndomsven. De to mødes igen som voksne i den nye sæson.
Charlotte Munck (tv) spiller Lea, som er Ritas gamle barndomsven. De to mødes igen som voksne i den nye sæson. Foto: Per Arnesen / TV 2

En klovnet drengepige

Selv var Mille Dinesen ikke den selvsikre pige med flot hår i folkeskolen. Hun kedede sig gennem klasserne på en folkeskole i København og videre fra syvende klasse på en privatskole på Østerbro.

Jeg så de flotte piger og tænkte, at jeg da gerne ville være feteret af drengene. Men jeg gjorde jo mit til, at jeg ikke blev det. Jeg havde jo klovnerollen

Mille Dinesen

- Jeg var meget drenget, klædte mig drenget og lavede ikke rigtigt pigeting - jeg kunne ikke engang skrige som en pige. Det varede indtil gymnasiet, hvor mine veninder til sidst tvang mig ned i en kjole, siger Mille Dinesen, som fyldte 16 år i 1990.

Når hun kigger på billeder fra dengang, ser hun en meget langhåret pige med en smadret basketjakke, store hullede comboybukser og udtrådte Adidassko.

Bag fra venstre: Lise Baastrup, Mille Dinesen, Charlotte Munck, Christine Exner, Kristoffer Fabricius og instruktør Lars Kaalund. Forrest Tessa Hoder og Sofie Juul..
Bag fra venstre: Lise Baastrup, Mille Dinesen, Charlotte Munck, Christine Exner, Kristoffer Fabricius og instruktør Lars Kaalund. Forrest Tessa Hoder og Sofie Juul.. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

- Jeg var klovnen, og veninderne var de fine piger. Jeg fandt mig aldrig til rette i det fjantede, og der var noget befriende og enkelt ved at være sammen med drengene, siger hun og fortsætter:

- Men det dækkede også over noget. For jeg så jo på de flotte piger og tænkte, at jeg da gerne ville være feteret af drengene. Men jeg gjorde jo mit til, at jeg ikke blev det. Jeg havde jo klovnerollen.

Klovnerollen fik en brat afslutning, da Mille Dinesen kom i gymnasiet, og veninderne fik hende skruet ned i en kjole.

- Men så tog det også fart. Så kunne de næsten ikke blive korte nok, siger hun.

Den nye pige i klassen

Som noget helt nyt følger vi også Ritas egen skolegang som 16-årig i 1985, hvor hun begynder i en ny niende klasse på netop Bavnegårdsskolen. Det er den debuterende skuespillerinde Tessa Hoder, som agerer Rita i 80'ernes farverige skær.

20-årige Tessa Hoder og 18-årige Sofie Juul spiller de bærende roller som en ung Rita og en ung Lea i 1985.
20-årige Tessa Hoder og 18-årige Sofie Juul spiller de bærende roller som en ung Rita og en ung Lea i 1985. Foto: Per Arnesen / TV 2

- Mille (Dinesen, red.) overlod jo rollen som Rita til mig, så jeg måtte forberede mig rigtig meget på at ligne hende, siger Tessa Hoder, som på skolen bliver veninder med den generte Lea, spillet af Sofie Juul.

Hvis man spørger 'den voksne' Rita, så har Tessa Hoder ramt en blanding af en ung Rita og en ung Mille Dinesen utroligt godt.

- Som Tessa er klædt i serien, er helt klart sådan, jeg var klædt. Vi minder meget om hinanden, siger hun.

Nye og gamle ansigter i 'Rita'

'Rita' sendes hver mandag klokken 20.00 på TV 2. Der kommer otte afsnit i fjerde sæson.