Underholdning

Tre tv-stationer interesseret i at overtage 'X Factor'

DR stopper med det populære underholdningsprogram næste år, men det kan meget vel tænkes, det fortsætter et andet sted.

Selvom Danmarks Radio efter ti år vinker farvel til 'X Factor', er der måske ikke tale om et endegyldigt farvel til tv-programmet. Danske tv-stationer står nærmest i kø for at overtage det populære underholdningsprogram.

Både hos Discovery, TV3 og hos TV 2 udtrykkes der interesse for at overtage programmet.

Kenneth Kristensen, Programdirektør hos MTG Danmark, siger til TV 2, at X Factor "passer godt".

-  MTG og dermed TV3 er altid klar til at udvide vores programportefølje, når den rette mulighed opstår. Så selvfølgelig er vi interesseret i et format som ’X Factor’, da det på mange måder passer godt til vores DNA med kulørt underholdning til danskerne, siger Kenneth Kristsensen.

Han påpeger, at TV3 var den første kanal, der introducerede talentprogrammer for danskerne.

- TV3 var i øvrigt den første kanal herhjemme til at præsentere seerne for denne slags talentprogrammer. Det var med ’Idols’ tilbage i 00’erne, hvor blandt andet Thomas Blachman var dommer, så det er ikke fremmed for os at eje den slags programmer, siger Kenneth Kristensen.

Også Discovery Networks, der blandt andet har Kanal 5, er interesseret i at overtage formatet.

- Vi er hele tiden på jagt efter formater, der kan styrke vores position i markedet. Og man må sige, at X Factor i den grad har styrke og er et format, der kan samle og underholde danskerne, siger Anne Garlichs, programdirektør hos Discovery Networks Danmark.

- Når formatet er rigtig interessant for os, er det ikke mindst fordi, det kunne passe godt til vores ambition om at cementere Kanal 5 som en af danskernes foretrukne hovedkanaler, siger hun.

TV2 interesseret - men har ikke drøftet det

Også hos TV 2 udtrykkes der interesse. TV 2's kanalchef oplyser, at tv-stationen overvejer at overtage formatet.

- Det er klart, at når store underholdningsformater bliver ledige, overvejer vi, om de vil fungere hos os – og om de stadig har en berettigelse overfor vores seere. Men vi har ikke nået at drøfte det endnu, siger Lotte Køhler Lindegaard, kanalchef på TV 2.