Det så du ikke på tv: Grineflip stoppede finale

Hvad var det lige, der var så morsomt for Helle og Nadia?

Konditorparret Nadia og Helle har bagt, glaseret og pyntet sig hele vejen til en førsteplads i ’Sukkertoppen’.

Men vejen dertil har været lang og hård, og det ser man ikke altid på tv. I timevis har deltagerne stået og bagt løs - alt imens uret har tikket og dommerne har kigget dem over skulderen.

I finalen blev presset lidt for meget for Nadia og Helle, da de skulle præsentere deres petit fours.

- Vi var trætte, brugte og überpressede. Jeg stod og skulle forklare om de her kager, som vi overhovedet ikke var tilfredse med, og som vi begge var enige om, var noget af det grimmeste, vi havde set. Så får vi bare et totalt ukontrolleret grineflip, vi griner i stedet for at græde, siger Nadia Mailind Groth.

For rullende kameraer og med det boblende grineflip i brystet måtte de tage optagelsen om tre gange, før det lykkedes dem at præsentere deres kager. Faktisk var der nogen fra produktionen, der råbte på fem minutters pause i optagelserne, så pigerne kunne komme til sig selv.

- Vi havde så dårlig samvittighed. I situationen tænkte jeg bare: Fuck, fuck, fuck. Men man kan ikke styre det.

Se selv i videoen øverst i artiklen, hvor svært det var for de to finalister at få præsenteret deres kager.

Sejr til dommernes wild card  

Nadia og Helle slog de erfarne konditorer Mads og Mark, efter at have vendt tilbage til programmet som dommernes ’Wild Card’, altså som det par, de kunne sende tilbage i konkurrencen, selvom de var røget ud.

For de to nyslåede konditorer, der begge blev udlært sidste år, kom sejren også som en kæmpe overraskelse:

- Det havde vi ikke regnet med. Vi tænkte, at vi var med for den gode oplevelse. De andres niveau er jo så åndssvagt højt, siger Nadia.

Her går det også galt

Gennem programmerne har seks konditorpar dystet i fingersnilde, bageteknikker og chokoladesnirkler i ’Sukkertoppen’. Men selv de professionelle kan lave fejl.

I semifinalen gik det helt galt for Mads og Mark. Deres halvanden meter høje karamelopsats knækkede lige inden svendestykket skulle afleveres til dommerne.

Semifinalisterne Mark og Mads kom galt afsted - eller rettere - deres kage kom galt afsted. Video: Marie Kjempff

- Det havde jo regnet hele natten, så der var ret fugtigt i lokalet, så sukkeret kunne ikke klistre under, fordi det også bliver fugtigt, og derfor binder massen ikke og så det går galt, siger Mark.

I det første program gik det også galt for Mette og Nichlas. I forsøget på at tage opvasken kom Mette til at hælde vand lige ned i den sukkermasse, som Nichlas havde sat til at køle af – og så skulle der altså laves en helt ny glace.

Mette vil bare tage opvasken, men hun får også skyllet Nichlas' glace ud. Ups. Video: Marie Kjempff

Mød konditorerne i Sukkertoppen

METTE & NICHLAS

METTE & NICHLAS

Mette Søgaard, 58, ejer Conditori & Cafe H. C. Andersen i hjertet af København. Hun har været i faget i mange år og har uddannet adskillige af Danmarks bedste konditorer. Bl.a. Nichlas Frese, 30, som er konditor hos Andersen Bakery i København. Nichlas er tidligere konditor på konditorlandsholdet.

Foto: TV 2

MATHILDE & MICHELLE

MATHILDE & MICHELLE

Mathilde Block Thorsen, 23, er konditor hos kagebutikken GUILTY på Vesterbro. Michelle Huss Toborg, 26, er konditor hos Bagergården Fensmark. De kender hinanden fra konditoruddannelsen og har været udlært siden 2016. De er i dag bedste veninder. Mens Mathilde er struktureret og detaljeorienteret, er Michelle impulsiv og tager tingene, som de kommer. Det umage makkerpar mener, at deres forskellighed er deres force.

Foto: TV 2

HELLE & NADIA

HELLE & NADIA

Helle Thrige Nielsen, 29, og Nadia Mailind Groth, 29, er rigtig gode veninder. De arbejder begge på Rungstedgård, hvor de står for alle kagerne og det søde til kaffen. Helle har været på konditorlandsholdet.

Foto: TV 2

MADS & MARK

MADS & MARK

Mads Kilstrup, 29, har bl.a. arbejdet som dessertkok på FORMEL B. Han er også på konditorlandsholdet, hvor han er holdkaptajn. Mark, 28, har Mark Hermann Chocolate i Søborg, hvor han laver eksklusive håndlavede fyldte chokolader. Mads er en sand karamelmester og kan skabe alt ud af sukkermasse. Mark mestrer chokoladen til perfektion.

Foto: TV 2

LINE & BRIAN

LINE & BRIAN

Line Gorm Møller, 27, er konditor på Søllerød Kro, og Brian Brøckner, 41, er dessertchef på Restaurant Lillering Skov i Galten. Som tidligere medlem af det danske kokkelandshold fik han guld til verdensmesterskabet i 2006, og i 2008 vandt de guld i alle discipliner ved OL. Line har stået i lære hos Brian og er i dag med på konditorlandsholdet. Line er derfor også vant til konkurrencer, hvor hendes speciale er at lave is-skulpturer.

Foto: TV 2

PETER & ANDREAS

PETER & ANDREAS

Peter Finne, 35, og Andreas Due Mullinacci, 25, ejer Tossebageren i Ballerup. Deres opskrift i livet er humor, hvilket også afspejler sig i deres håndværk, hvor de elsker at lege med nye idéer. Andreas er udlært konditor hos Peter. Peter og Andreas har tidligere været konkurrencekonditorer. I 2008 var de med til at bage HKH Prins Joachims bryllupskage.

Foto: TV 2