Vejrvært fik kage i hovedet på direkte tv

Det gik ikke helt som forventet, da TV 2s vejrvært Peter Tanev gæstede 'Go' aften Danmark'.

Fortjener han en kage i hovedet som en 'straf' for alt det dårlige vejr, han har givet os i løbet af sommeren, eller fortjener han trøst i form af et kram?

Det spørgsmål havde 'Go' aften Danmark' spurgt seerne om på Facebook, inden vejrvært Peter Tanev gik i studiet.

Og lige til det sidste så det ud til, at den populære vært ville gå fra interviewet med kagen i favnen og ikke i hovedet.

Men 'Go' aften Danmark's vært Jes Dorph-Petersen ville ikke snydes for fornøjelsen af at smide en othellolagkage i hovedet på sin gamle kollega.

På direkte tv besluttede han sig for, at Peter Tanev skulle have både kram og kage.

Folk tager dårligt vejr med godt humør

Det kom dog ikke som en stor overraskelse.

Peter Tanev, der ikke kendte til stillingen, havde selv regnet med, at seerne havde stemt på, at han skulle have kagen i hovedet.

- Skulle man tro nogle af de reaktioner, jeg får derude, kunne det godt blive en kage i hovedet, lød det fra vejrværten, inden resultatet blev afsløret.

Oftest tager folk nyheden om dårligt vejr med godt humør, men vejret er noget, der kan gøre noget ved folks humør, er hans erfaring.

- Jeg støder også ind i folk, som har lejet et sommerhus eller som har sagt til ungerne, at familien skal blive i Danmark for at nyde sommeren, og når de så har spillet ludo med børnene i et par uger og kan alle børnesangene, så kan jeg godt se, at der er nogle, som bare gerne vil have varme, fortæller Peter Tanev.

Vejrvært Peter Tanev har fået mange ting fra seerne i løbet af sine karriere, men Go' aften Danmarks vært, Jes Dorph-Petersen, havde noget til ham, som han aldrig har fået før. Video: Thomas Jørgen Seerup

Sommeren har ikke været slem i år

Peter Tanev, der har en bachelorgrad i klimatologi på universitetet, har dog en dårlig nyhed til de mennesker, som mener, at den danske sommer har været særlig slem i år.

For det har den ikke. Ser man på gennemsnittet har det været en hel normal sommer.

- Den har været tæt på normal. Det, der er i det, det er bare, at det normalt og varmt i 14 dage, og det nyder vi, og så er der en uge eller halvanden uge, hvor det ikke er så godt.

- Denne her sommer har vi har bare haft skiftevis én dag med sol og to dage med regn, to dage med sol, og så halvanden dag med regn igen. Så vi har altså kørt lige op og ned ad normalen, forklarer Peter Tanev.

4.000 havde stemt

Enten havde seerne købt forklaringen, eller så mente de bare ikke, at det var vejrværtens skyld, at vejret ikke ligefrem har været strålende denne sommer.

Da udsendelsen sluttede tirsdag havde 4.000 personer afgivet deres stemme, og 2.200 havde ønsket, at Peter Tanev fik et kram i stedet for kage.

Men sådan skulle det ikke gå.

- Peter, du slipper ifølge seerne med et kram. Men nu er det sådan, at jeg også har en stemme, lød det fra Jes Dorph-Petersen, inden han løftede kagen fra bordet og smækkede den i synet på sin gæst. Til stor morskab for dem begge.

Du kan se afstemningen på Go' aften Danmarks facebookside: