Underholdning

Babe den kække gris' film-far skal i fængsel: - Jeg er spændt

Den 77-årige skuespiller skal tilbringe syv dage bag tremmer.

I midten af halvfemserne blev James Cromwell kendt for sin rolle som landmanden Arthur Hoggett, der vinder Babe i en konkurrence og tager den kække gris med hjem i sin fold. 

Ved siden af jobbet som skuespiller er han også aktivist, og fredag påbegyndte han en fængselsstraf på syv dage, efter han blev anholdt ved en demonstration i 2015. 

Det skriver People, der har lavet et længere interview med skuespilleren.

James Cromwell, der har vundet en Emmy og været nomineret til en Oscar for netop 'Babe - den kække gris', er også kendt for roller i film som 'I, Robot', stumfilmen 'The Artist' og tv-serien 'Six Feet Under'.

Han er desuden med i den kommende dinosaurfilm 'Fallen Kingdom', der er efterfølgeren til 'Jurassic World'. 

Nægtede at betale bøde

James Cromwell var en af seks miljøforkæmpere, der blev fundet skyldige i at hindre trafikken, fordi de nægtede at flytte sig under en protest ved et kraftværk under opførelse. Begrundelsen fra demonstranterne lød, at CO2-emissionerne ville være en trussel mod nærmiljøet og påvirke klimaforandringer.

Det er som de nerver, du har, før du skal på scenen

James Cromwell

James Cromwell blev idømt en bøde på knap 2500 kroner og 16 timers samfundstjeneste, hvilket han nægtede at acceptere. 

- Hvorfor skulle jeg indrømme skyld og dermed ødelægge hele idéen omkring, hvad vi gjorde og vigtigheden af det. Så jeg sagde, at jeg ikke ville betale bøden, jeg vil hellere i fængsel, siger han til People. 

James Cromwell deltager her i en dyrevelfærdsprotest i 2014.
I 2013 modtog James Cromwell en Emmy for sin rolle i serien 'American Horror Story: Asylum'.

Føles som nerver inden scenen

Skuespilleren anerkender, at der er tale om en symbolsk fængselsstraf, fordi den er af så kort varighed, men han mener, at det vil sende et signal om, at man kan skabe forandring og "leve med konsekvenserne".

Faktisk ser han frem til at skulle bag tremmer.

- Det er som de nerver, du har, før du skal på scenen. Det er spænding, siger han og uddyber: 

- Så ja, jeg er spændt. Spændt, fordi jeg får en oplevelse, som ikke mange priviligerede har, af hvordan det er derinde. Hvad det system gør ved folk, der ikke har noget valg om, hvor længe de er derinde. De er ikke derinde i en uge. De er derinde i årevis, siger han.

James Cromwell afslører samtidig, at han har tænkt sig fortsat at deltage i andre "aktioner", når han bliver løsladt igen.