Underholdning

Stoppede terrorist i tog - nu er helte med i egen film med berømt instruktør

Tre mænds heroiske indsats bliver nu til en film med Clint Eastwood som instruktør.

21. august 2015. Sidst på eftermiddagen.

Thalys tog 9364 har netop krydset grænsen mellem Belgien og Frankrig og kører i høj fart mod endestationen i Paris.

Den 25-årige marokkaner Ayoub El Khazzani er bevæbnet til tænderne med en Kalashnikov-automatriffel med 270 patroner, en pistol og en flaske med benzin.

Han bevæger sig ud fra toiletterne. Det er uvist, hvor længe han har opholdt sig der. Han opdages af en 28-årig franskmand, som forsøger at vriste våbnet fra Ayoub El Khazzani. 51-årige Mark Moogalian forsøger at hjælpe, men det lykkes ikke. Mark Moogalian bliver skudt i halsen, hvorfra han bløder kraftigt.

Kort efter opdages den bevæbnede marokkaner af tre amerikanere.

Spencer Stone og Alek Skarlatos er begge militærmænd, og Anthony Sadler er studerende i Paris. De tre mænd er gamle barndomsvenner. Spencer Stone tackler som den første angrebsmanden, hvis automatriffel er gået i baglås.

Han har dog stadig en kniv, som han snitter Spencer Stone med adskillige gange, blandt andet på hånden, i hovedet og i nakken. Det lykkedes alligevel for Stone at få kvælertag på Ayoub El Khazzani, hvorefter Alek Skarlatos vrister riflen fra Ayoub El Khazzani og slår ham bevidstløs. Flere passagerer er kommet til for at hjælpe.

De binder gerningsmanden med en t-shirt.

De tre mænd har sammen med nogle få andre passagerer netop afværget et terrorangreb.

Får egen film

Historien er så fascinerende, at selveste Clint Eastwood nu bringer den til filmens lærred, skriver BBC.

De tre mænd udgav efter episoden bogen 'The 15.17 to Paris', og det er den bog, som nu bliver filmatiseret. De tre helte skal ifølge BBC spille sig selv, mens skuespillere skal spille yngre versioner af de tre mænd.

Det er ikke unormalt, at de virkelige personer optræder kort i filmene om dem selv, men det er meget sjældent, de får egentlige bærende roller, skriver ABC News.

Det vides dog ikke endnu, hvor store roller de tre mænd uden skuespillererfaring reelt skal spille.

Det er ikke første gang, Clint Eastwood filmatiserer virkelige begivenheder.

I 2016 lavede han filmen 'Miraklet på Hudsonfloden' om den amerikanske pilot Chesley Sullenberger, som landede et fly på floden Hudson i New York. Alle 155 passagerer og besætningsmedlemmer overlevede.

Der er endnu ikke sat en premieredato for filmen.