Favoritfilm

Bo fra 'Klovn' var ved at drukne Casper Christensen: - Et af de bedste minder i mit liv

En ukendt 12-årig dreng var ved at tage livet af en af landets største komikere. Det var et af de bedste minder i Marcuz Jess Petersens liv.

Han var for syv år siden den usikre dreng med den lille tissemand, som blev kidnappet af sin onkel Frank Hvam og sendt ud på et eventyr, der absolut burde være forbudt for børn i filmen 'Klovn - the movie'.

Filmen er en af kandidaterne til dennes uges 'Stem en film' på TV 2, hvor det er dig, som bestemmer, hvilken film TV 2 skal vise fredag aften klokken 21.00. Læs mere i slutningen af artiklen.

I dag er Marcuz Jess Petersen 19 år gammel og nyudklækket student.

Han havde ét erklæret mål for sin studentereksamen, og det var at sikre sig den højst mulige karakter i yndlingsfaget mediefag, hvor han også scorede et 12-tal.

- Det er den vej, jeg gerne vil gå i fremtiden, hvor jeg drømmer om at fortsætte med skuespillet eller blive instruktør, siger Marcuz Jess Petersen til TV 2.

Sommeren skal dog bruges på at holde ferie, hvorefter han vil bruge tiden på et job og så finde en plads under vingerne hos en skuespiller. Her vil han suge til sig med erfaring og øge sine chancer for at komme ind på skuespillerskolen til næste år. 

- Drømmen er hos Mads Mikkelsen eller Thure Lindhart, men det sker selvfølgelig ikke, siger han. 

Den største oplevelse

Marcuz Jess Petersen er ikke et øjeblik i tvivl om, at rollen som Bo i 'Klovn - The Movie' er en af de største oplevelser, han har haft i sit liv. En rolle, som han vandt foran 600 andre drenge. 

- Jeg havde lavet lidt skolekomedie inden, men rollen i filmen gjorde mig bare så hooked på skuespil, og jeg fik øjnene op for, at det var noget, jeg virkelig gerne vil, siger han. 

FAKTA OM KLOVN

I 2010 fik 'Klovn – The Movie' premiere og blev den mest sete danske biograffilm i det nye årtusinde (855.000 solgte biografbilletter og 140.000 dvd’er).

Filmen er skrevet af Frank Hvam og Casper Christensen og instrueret af Mikkel Nørgaard.

Store dele af filmens replikker er improviseret ud fra en storyline.

Marcuz Jess Petersen var 12 år, da han spillede Bo i 'Klovn - The Movie' i 2010.

Efterfølgeren 'Klovn Forever' kom i 2015.

Optagelserne til en helt ny sæson af tv-serien 'Klovn' går snart i gang.

Han sidder i dag tilbage med lutter gode minder fra optagelserne, hvor han særligt husker optagelserne på Gudenåen i Jylland sammen med Frank Hvam og Casper Christensen. 

Her skulle trekløveret kæntre i en kano og derefter redde sig i land. Marcuz skulle hoppe op på ryggen af Frank Hvam i vandet, men i forvirringen hopper han op på Casper Christensen. Det våde tøj i vandet tynger ekstra meget ned, og den ekstra vægt fra den 12-årige dreng blev for meget for den kendte komiker.

Pludselig stod jeg nøgen med Frank Hvam på en badebro

Marcuz Jess Petersen

- Jeg var så tung, at jeg trykker Casper under vandet og er ved at drukne ham. Han når lige at råbe kodeordet til stuntmanden, inden hans hoved forsvinder ned i vandet, siger Marcuz Jess Petersen. 

Stuntmanden var heldigvis på pletten og fik hevet de to skuespillere op. Kodeordet var i øvrigt: 'Dennis' - stuntmandens navn. 

En anden sjov oplevelse var scenen, hvor Frank Hvam og Bo står nøgne på en badebro. 

- Jeg vidste slet ikke, at vi skulle indspille den scene, så pludselig stod jeg nøgen med Frank Hvam på en badebro, hvor de så snakker om Bos tissemand. Det var vildt sjovt, og det har jeg og min far grinet meget af siden, siger Marcuz Jess Petersen.

Det store spring

Siden filmdebuten i 'Klovn - the movie' har Marcuz Jess Petersen medvirket i fire film. 'Detektiverne', 'Antboy 1+2' og en lille rolle i 'Klovn Forever'. Nu drømmer han om at tage det store spring fra barneskuespiller til voksenskuespiller. Et ikke helt nemt spring, da forventningerne til voksenskuespillere er langt større, og flere barneskuespillere har opgivet før.

- Jeg håber, at jeg kan skinne igennem, og det har været oppe og vende flere gange i hovedet, om jeg kan leve op til det. Det er jo den vej, jeg gerne vil gå, siger Marcuz Jess Petersen.

Folk råber efter mig på gaden, "om jeg ikke er ham med den lille tissemand?"

Marcuz Jess Petersen

Han vil gerne udfordre sig selv med mere drama i roller, som ligger længere væk fra den komik, han brød igennem med.

- Men man hører jo om de barneskuespillere, som har prøvet at tage springet, men ikke kan og taber gejsten.

Skuespillet har dog ligget stillet over gymnasietiden, da studenterhuen lige skulle på plads.

Tag med på første optagedag til 'Klovn Forever', hvor der er reunion - og blandt andre drengen Bo dukker op.

Det evige dillerspørgsmål

Særligt én ting har Marcuz Jess Petersen også taget med sig fra 'Klovn - The Movie', og det er at blive stillet det samme spørgsmål igen og igen.

- Folk råber efter mig på gaden, "om jeg ikke er ham med den lille tissemand?", og de spørger, om det var min egen, som man så i filmen. Men det var altså en protese lavet af silikone, siger Marcuz Jess Petersen, som dog tager det hele med et stort smil.

- Jeg ved jo godt, at de fleste ikke mener noget med det. Men jeg føler mig ikke som noget specielt, så det er surrealistisk, at folk stadig kan genkende mig og vil have taget et billede med mig, siger han og fortsætter:

- Jeg gad dog godt, at filmen havde hjulpet lidt på det med pigerne, for der har jeg ikke haft det største held.

Stem på din favorit

Er du til Casper Christensen og Frank Hvam i kano på 'Tour de fiss'? Romantik og komik med Julia Roberts og Billy Crystal? Eller brændt gummi og fartgale nordmænd? Stem på din favorit, når der er landskamp om at komme i dit tv fredag klokken 21.

I denne uge kan du vælge mellem en af dansk films største succeser de sidste mange år, 'Klovn - The Movie', hvor Frank vil bevise for Mia, at han er far-egnet og tager sin lille nevø med på kanotur med Casper. Det viser sig at være en meget dårlig idé.

Det amerikanske bud er 'America's Sweethearts', hvor en celeber skilsmisse giver store problemer i Hollywood og omegn.

Tredje valgmulighed er Norges hæsblæsende svar på 'The Fast and the Furious' - 'Børning'. Tre film - men kun én bliver din fredag aften på TV 2. Andenpladsen viser vi på TV 2 ZULU samme tid. Du bestemmer - men kun hvis du stemmer!