Blomsterberg i ny rolle: Derfor stoppede jeg i ’Bagedysten’

Amatørbagere er skiftet ud med de professionelle, når Mette Blomsterberg får sin værtsdebut i ’Sukkertoppen’.

Hun elsker, når snittet står helt skarpt, når afbagningen er perfekt og når chokoladesnirklerne snor sig på den helt rigtige måde.

Mette Blomsterberg er kendt for at være en hård dommer, når amatørbagere i ’Bagedysten’ har konkurreret i bagefærdigheder. Men nu er dommerrollen og amatørbagerne skiftet ud med landets bedste konditorer, og hun er ikke længere dommer – hun skal styre slagets gang i rollen som vært.

Det sker på mandag, når første afsnit af ’Sukkertoppen’ bliver sendt. Og for Blomsterberg er det en hed kagedrøm, der går i opfyldelse:

- Det her har jeg altid gerne villet.  Jeg tror virkelig, at seerne vil kunne mærke den her kæmpe præcision, sans for detaljen og det høje faglige niveau.

Men især det høje faglige niveau blandt de medvirkende giver hende en ekstra udfordring som vært:

- Vi er jo nogle fagnørder alle sammen, og derfor er det også min opgave at huske på, at dem hjemme i stuerne skal være med. Så når en af deltagerne siger beignet-dej, så ved jeg jo godt, hvad det betyder, men jeg skal huske, at det skal seerne også forstå, og det er en opgave, jeg er meget opmærksom på.

Det fyldte for mange måneder i kalenderen, og jeg havde brug for at kaste mig over noget nyt

Mette Blomsterberg om 'Bagedysten'

 

Farvel til ’Bagedysten’

Mette Blomsterberg har siden 2011 drevet sit eget konditori og har medvirket i flere tv-programmer om kager og søde sager. Men det er dog ’Bagedysten’, hun for alvor vandt danskernes hjerter med.

- Hvorfor stoppede du i ’Bagedysten’?

- Jeg har været med fra starten, og jeg har virkelig været glad for alle de gode oplevelser, jeg har haft i det program i fem år. Men det var også begyndt at tære på mine kræfter, da det fyldte for mange måneder i kalenderen, og jeg havde brug for at kaste mig over noget nyt – brug for at få nogle nye udfordringer, siger hun.

Selvom hun har nydt at smage amatørbagernes påfund, så kan de professionelle noget helt andet. Og det håber hun, at seerne hjemme i stuerne også får smag for:

- Amatørbagere kan også være en gave. De har en anden umiddelbarhed, som er helt fantastisk, men det her er bare noget helt andet. Jeg nyder virkelig at se de professionelle konditorer, der bare kan deres håndværk, og som kan imponere mig – og forhåbentlig også seerne – med, hvor dygtige de egentlig er.

Kan ikke holde sig væk

’Sukkertoppen’ bliver sendt fra mandag og de kommende seks uger. Og der har været højt tryk på optagelserne, hvor de konkurrerende konditorer har brugt timer og atter timer på at sammensætte de helt perfekte mesterværker af sukker, karameller, mousser og marcipan.

Og Mette Blomsterberg har været med inde over alle optagelserne – hun kan nemlig ikke lade være:

- Selvom vi jo optog i timevis, så kunne jeg ikke lade være med at ville være med til det hele. Jeg er ikke sådan en type, der bare går ind og siger: ”Velkommen” til kameraet. Jeg skal opleve hver en detalje og have det hele med, siger hun.

Første afsnit af 'Sukkertoppen' sendes mandag den 10. juli på TV 2 klokken 20.00.